Με τίτλο ''Η άλλη θάλασσα» Θ.Αγγελόπουλος: «Η οικονομική κρίση στην επόμενη ταινία μου»


http://www.protothema.gr
 
Ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, επ' ευκαιρία της προβολής, στους ιταλικούς κινηματογράφους, του έργου του "Η σκόνη του χρόνου", θέλησε να κάνει αναφορά στην ελληνική κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

«Ετοιμάζομαι να γυρίσω έργο με θέμα την ελληνική κρίση, που θα έχει τίτλο ''Η άλλη θάλασσα», δήλωσε στον ιταλικό τύπο.


To μέχρι τώρα σενάριο, παρουσιάζει την ιστορία μιας.........................
ομάδας ηθοποιών, που θέλει να ανεβάσει την '' Όπερα της πεντάρας'' του Μπρεχτ, αλλά δεν τα καταφέρνει, λόγω οικονομικών δυσκολιών. Υπάρχει, όμως και η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, που συμβολίζουν το πρόσωπο που δημιούργησε την κρίση και εκείνο που έχει υποστεί τις συνέπειές της.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι τρομερή. Όλα αυτά για τα οποία είχαμε παλέψει, δεν έγιναν πραγματικότητα. Η οικονομική και χρηματιστηριακή κρίση της χώρας μου με αφήνει άναυδο, δεν βλέπω διέξοδο», τόνισε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.


«Έζησα την ναζιστική εισβολή και την δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά στο τέλος αυτής της κρίσης, δεν βλέπω φως. Ολοκληρώθηκε ένας αιώνας, γεμάτος ελπίδες και καταστροφικά συμβάντα και ίσως, είναι σωστό να προβληματισθούμε», προσθέτει ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος.


Σε ότι αφορά στην σχέση κινηματογράφου με την κοινωνική και την πολιτική πραγματικότητα, στις δηλώσεις του που δημοσιεύονται από την εφημερίδα "Ιλ Μεσσατζέρο", υπογραμμίζει ότι "ενώ πριν δύο χρόνια, όταν γύρισα την Σκόνη του χρόνου, ολοκλήρωνα την αφήγηση με την εικόνα ενός παππού που κρατούσε από το χέρι την εγγονή του -σαν να υπήρχε, δηλαδή, μια οδός προς την οποία να βαδίσουμε-σήμερα δεν βλέπω κανένα μονοπάτι που να μπορούμε να ακολουθήσουμε".


Τέλος, σχετικά, με τις ευρύτερες δυσκολίες, της ευρωπαϊκής ηπείρου, ο σκηνοθέτης εκτιμά ότι "η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο που γκρεμίσθηκε πολύ γρήγορα. Δεν είμαστε μόνοι. Σε σοβαρή οικονομική δυσκολία, βρίσκονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και ακόμη και εσείς στην Ιταλία, δεν είστε και τόσο καλά. Ίσως, τελικά, χρεοκόπησε η Ευρώπη".
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails