Εκατομμυριούχος …δημοτικός υπάλληλος !



Αν έχεις εισόδημα !!
Υπόθεση αδικαιολόγητου πλουτισμού απασχολεί εσχάτως το Δήμο Ναυπακτίας. Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας Εμπρός σχετικά με έρευνες που γίνονται για δημοτικό υπάλληλο που φέρεται να έχει αστρονομικά ποσά καταθέσεων.
Πρόκειται για δημοτικό υπάλληλο προερχόμενο από τον τέως Δήμο Ναύπακτου, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσεις σε τράπεζες – στο όνομά του και στο ................................


όνομα συγγενικών του προσώπων – ποσά δυσανάλογα του εισοδήματά του (1,3 εκατ. ευρώ περίπου). Δεν πρόκειται άπλα για φήμες αλλά για πραγματικό έγγραφο (έκθεση) του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Το έγγραφο δεν αποφαίνεται τελεσίδικα για την ενοχή ή όχι του υπαλλήλου και γι’ αυτό η υπόθεση θα έχει συνέχεια. Θα γίνει έρευνα τόσο από την Δικαιοσύνη, όσο και από την αρμόδια για τέτοια φαινόμενα υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Ο Δήμος Ναυπακτίας , που επίσης έχει παραλάβει την απόρρητη έκθεση, είναι αρμόδιος μόνο για να κινήσει την υπηρεσιακή διαδικασία.
Την περασμένη Τρίτη 31 Μαΐου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ασχολήθηκε με το θέμα και με δεδομένου ότι η δημοτική αρχή έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων σε δημοτικούς υπαλλήλου, παρέπεμψε το θέμα στο Υπηρεσιακό συμβούλιο. Καθότι, όπως προαναφέραμε, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει σαφώς αποφανθεί υπέρ της ενοχής του υπαλλήλου, ο νόμος περί «προσωπικών δεδομένων» δεν μας επιτρέπει να αποκαλύψουμε το όνομα του «Μίδα» δημοτικού υπαλλήλου.

Του Πάνου Τσούμα από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Ναυπάκτου

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails