Ο Βενιζέλος θα ζητήσει και τα δισκοπότηρα απο τον Ιερώνυμο!


Ο Βενιζέλος θα ζητήσει και τα δισκοπότηρα απο τον Ιερώνυμο!

Οι πληροφορίες λένε οτι αύριο ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Ο βασικός λόγος της συνάντησης είναι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα των οικονομικών της Εκκλησίας αλλά και το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Παράλληλα θα γίνουν συνεννοήσεις σχετικά με την μισθοδοσία του κλήρου. Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου ισχυρίζονται οτι και ο κ. Βενιζέλος θα κινηθεί στο πλαίσιο που κινήθηκε και ο προηγούμενος Υπουργός Οικονομικών και μάλιστα θεωρούν οτι ενδεχομένως να αποδειχτεί ακόμα πιο σκληρός παίχτης...............................

«Τα ασημικά της Εκκλησίας στην δημοπρασία!»
Με αυτή την δήλωση υποδέχεται κορυφαίος Ιεράρχης την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά μη την μείωση του μισθού των κληρικών.

Η απόφαση του πρώην Υπουργού Οικονομικών έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ” σχετικά με το ζήτημα που έχει ήδη θέσει η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τρόικα για την μισθοδοσία του ορθόδοξου κλήρου.

Στην απόφαση του το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει στην παρούσα φάση τουλάχιστον ανακοινώσει το ύψος των περικοπών που έχει προγραμματίσει να γίνουν. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι οτι η μισθολογική διαφορά η οποία θα προκύψει θα καλυφθεί απο τα ταμεία των Ιερών Ναών ή της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Αυτό-όπως επισημαίνουν εκκλησιαστικοί παράγοντες-θα έχει ως αποτέλεσμα η Διοικούσα Εκκλησία να προχωρήσει σε εκποίηση αστικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να καλύψει την “τρύπα” που θα προκληθεί απο την καταβολή μέρους του μισθού των κληρικών απο την ίδια. Ο κ. Ιερώνυμος πάντως ακόμα δεν έχει διασαφηνίσει την θέση του κρατώντας αποστάσεις απο την απόφαση του Υπουργείου ελπίζοντας οτι οι συνομιλίες που θα έχει με τον κ. Βενιζέλο θα έχουν καλύτερη τύχη απο αυτές με τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης επισημαίνεται οτι η πρωτοβουλία αυτή θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις γιατί όπως σημειώνουν παράγοντες του εκκλησιαστικού χώρου θα περιοριστεί ο αριθμός όσων θα ήθελαν να γίνουν κληρικοί αλλά και πολλοί Ιεροί Ναοί θα αναγκαστούν να πουλήσουν ακόμα και τα τάματα των πιστών.

Στο μεταξύ στις 14 Ιουλίου συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για θέματα που άπτονται του χώρου της Εκκλησίας υπό την προεδρεία της κ. Διαμαντόπουλου. Ένα απο τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν είναι η εκκλησιαστική εκπαίδευση. «Αυτή θα είναι και η αρχή του τέλους για τα εκκλησιαστικά σχολεία» επισημαίνει στενός συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου ο οποίος θεωρεί οτι «η κ. Διαμαντόπουλου έχει ήδη έτοιμο το σχετικό νομοσχέδιο και απλώς και για τα μάτια του κόσμου θέλει τάχα να το συζητήσει!»

Αλλά ακόμα και αυτό το κρίσιμο ζήτημα ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του. Τηρεί στάση αναμονής ενώ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να αντιδράσει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκαλούν τον κ. Ιερώνυμο «συνοδοιπόρο των πολιτικών εξουσιαστών!»
http://www.newpost.gr/post/57397/%CE%9F-%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF!-/Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails