Ναφθαλίνη...



Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΕΥΤΥΧΩΣ που έγινε ο πανικός µε τις αναφορές του Πάγκαλου (ότι η δηµοκρατία στον τόπο µας αποκαταστάθηκε πραγµατικά το 1981 - άσχετο, αλλά την αλήθεια είπε ο άνθρωπος) και τη θεατρινίστικη, σκέτη κωµωδία, αποχώρηση της.......................

Νέας ∆ηµοκρατίας στο τέλος της τριήµερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να καταλάβει και ο τελευταίος Ελληνας ότι οι πολιτικοί µας δεν βάζουν µυαλό! Ούτε οι µεν ούτε οι δε. ∆υστυχώς. Στην πιο κρίσιµη φάση της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας, το πολιτικό προσωπικό του τόπου αποτελείται - µε εξαιρέσεις βέβαια, αλλά η πλειοψηφία αυτή είναι - από πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων.

Από πολιτικούς που ζητάνε θυσίες από τονλαό αλλά οι ίδιοι ανήκουν σε έναν άλλο κόσµο που καµιά σχέση δεν έχει µε την πραγµατικότητα. Με το σήµερα. Μυρίζουν ναφθαλίνη, και δεν το καταλαβαίνουν. Μιλάνε για συναίνεση και κάνουν ό,τι µπορούν για να την τορπιλίσουν. Μιλούν για το µέλλον της χώρας,αλλά µε τη στάση τους µάς υπόσχονται το πιο ζοφερό παρελθόν. Ε, όχι λοιπόν. Εκεί ανήκουν οι ίδιοι, κι εκεί να µείνουν. Επιτέλους, ας καταλάβουν ότι δεν έχουν το δικαίωµα να µας σύρουν κι εµάς µαζί τους. Φτάνει πια.
ΤΑΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails