ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Την πεποίθηση ότι η αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί στον ελληνικό λαό είναι ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα χειρότερα σημεία πενίας» κι ότι ακολουθούν άλλα τρία δύσκολα χρόνια, εξέφρασε την Τετάρτηστη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.......................................
 (ΕΑΕΕ), Γιάννος Γραμματίδης.

Συμπλήρωσε ότι η ελληνική οικονομία διανύει μόλις τον δεύτερο χρόνο ενός δεκαετούς κύκλου κρίσης, στη διάρκεια του οποίου η πρώτη πενταετία είναι δύσκολη.
Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, καθώς «δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».
Οι δε πιστωτές της χώρας, επισήμανε, επιβάλλεται να αντιληφθούν ότι αν στερέψει η στρόφιγγα των εσόδων των επιχειρήσεων και του λαού, «τίποτα δεν θα μπορεί να επιτευχθεί».
Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο προς το τέλος του 2013.
Κατά τον κ. Γραμματίδη, το γεγονός ότι μεταξύ των εταίρων της ΕΕ υπάρχει απόλυτη διαφωνία και σύγχυση ως προς το τί πρέπει να γίνει, αλλά και το ότι ουδείς γνωρίζει τη συνταγή για την έξοδο από τέτοιες κρίσεις, δίνει στην Ελλάδα ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Η Ευρωζώνη δεν μπορεί, όπως είπε, να αντέξει μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Επισήμανε ότι εκείνο που θα ανέμενε κάποιος στην παρούσα φάση είναι ένας ευρύτατος ανασχηματισμός, για να εισέλθουν στην κυβέρνηση νέοι άνθρωποι, τόσο από τον κυβερνητικό «πάγκο», όσο και από τα άλλα κόμματα, αλλά και τεχνοκράτες.
Ο κ. Γραμματίδης υποστήριξε, ακόμη, ότι οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Ομπάμα έχουν παρέμβει τέσσερις φορές υπέρ των πιο αδύναμων χωρών της ΕΕ κι ότι η Ελλάδα μπορεί να βλέπει σε αυτές έναν πραγματικό σύμμαχο. fimotro

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails