Παρέμβαση Πούτιν για την Ελλάδα!


Εδώ και κάποιους μήνες, ο μόνος συνομιλητής του Πούτιν όπως έχουμε αποκαλύψει είναι ο Καραμανλής. Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος σημαίνει πολλά.

Η είδηση:.....................................................

Ξαφνική παρέμβαση της Ρωσίας στην ελληνική οικονομική κρίση και μάλιστα δια χειλέων Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος από το Παρίσι, όπου βρίσκεται απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι “Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με την οικονομία της χώρας. Πρέπει επειγόντως να βρεθεί βιώσιμη λύση”.

Είναι η πρώτη φορά μετάτο ταξίδι του Γίώργου Παπανδρέου στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010, που η Ρωσία παρεμβαίνει στην ελληνική κρίση. Τότε είχαν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς Ρωσίας για να βοηθηθεί η Αθήνα να ξεπεράσει την κρίση, αλλά είχαν απορριφθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα.

Από τότε η Ρωσία είχε αποστασιοποιηθεί από την ελληνική κρίση, με την περίφημη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Σ.Λαβρόφ, ότι “Δεν ανακατεύεται η Ρωσία σε περιοχές που δεν έχει αρμοδιότητα”, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα είχε μπει σε μία εποχή “δυτικόστροφη” 100%.

Η δήλωση είχε γίνει προκειμένου να επιτιμηθεί ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών που είχε μιλήσει για κινδύνους πτώχευσης της χώρας”. Η δήλωση του Ρώσου πρωθυπουργού (και κατά πάσα πιθανότητα προέδρου της Ρωσίας στις εκλογές του Μαρτίου) είναι πολύ σημαντική για δύο λόγους:

Πρώτον δείχνει ότι η Ελλάδα ξαναμπαίνει μετά από δύο χρόνια στην ρωσική αντζέντα γεωπολιτικών προτεραιοτήτων και
δεύτερον αποτελεί και ένα σήμα προς το εσωτερικό της Ρωσίας σε ότι αφορά πιθανές επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους.

Σε παράλληλη δήλωσή του τόνισε την στήριξη της Ρωσίας στην Κριστίν Λαγκάρντ για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ: “Είναι πολύ ικανή και θα γίνει καλή διευθύντρια του ΔΝΤ” δήλωσε. 

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_9569.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails