Δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα μεγαλοφειλετών μέχρι το τέλος του μήνα


Θα ελεγχθούν όσοι μετέφεραν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού

Τη δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προβλέπει υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου.

Η προετοιμασία της απόφασης που..................................
βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά.
Επίσης, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών - προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που «έβγαλαν» την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους πόθεν έσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια
.

Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.Newsbeast.grShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails