Κόντρα για μνημόνιο - προπηλακισμούς


Κόντρα για μνημόνιο - προπηλακισμούς
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΣΙΠΡΑΣ
Αυστηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος εμμέσως στα πρόσφατα περιστατικά αποδοκιμασιών βουλευτών, ενώ σκληρή ήταν η αντιπαράθεση των δύο ανδρών και για τη μνημονιακή πολιτική. Μίνι επεισόδιο Τσίπρα - Πάγκαλου.................................
"Να προσέχετε τις πρακτικές σας. Δεν θα αφήσουμε σε διάφορες ομάδες, πολλές από τις οποίες υποκινούνται από εσάς να συνεχίζουν τη δράση τους με τους αυταρχισμούς και απολυταρχισμούς είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: "Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα. Εχουμε παλέψει με εξορίες και φυλακές. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα εγγυηθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς".
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στη μνημονιακή πολιτική: "Μιλάτε με τη γλώσσα των δανειστών. Εάν ερχόταν η κυρία Μέρκελ εδώ τα ίδια θα μας έλεγε. Ευτυχώς σήμερα δεν μας είμαστε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία, όπως επί ένα χρόνο έλεγε ο κ. Πάγκαλος".

Στο σημείο αυτό οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο κ. Πάγκαλος κάτι απάντησε στον Αλ. Τσίπρα προκαλώντας την αντίδραση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν μιλώ σε σας κύριε Πάγκαλε, απευθύνομαι στον πρωθυπουργό. Αν θέλετε να μιλήστε, να πάρετε το λόγο. Παρακαλώ να σεβαστείτε το θεσμό του κοινοβουλίου και να μη βρίζετε. Να βρίζετε στα κανάλια, δεν είναι τσιφλίκι σας η Βουλή".

"Εξουσιομανής, όχι αντεξουσιαστής"
Κόντρα για μνημόνιο - προπηλακισμούς
"πριν από ένα χρόνο λέγατε ότι είστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Στην πραγματικότητα είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου", παρατήρησε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και συμπλήρωσε: "Ο κόσμος που βγαίνει στις πλατείες, ζητεί αλλαγή πολιτικής και δημοκρατία, ζητεί λαϊκή κυριαρχία, σύνθημα με το οποίο ο ιδρυής του ΠΑΣΟΚ γέμιζε τις πλατείες και εσείς μιλάτε για δημοψήφισμα. Αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα, εσείς και το μνημόνιο". Λυγίσαμε το σπάταλο κράτος
Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: "Το σπάταλο, πελατειακό και αναποτελεσματικό κράτος λύγισε, γι' αυτό είμαστε αντεξουσιαστές στην εξουσία, γιατί δεν θέλουμε ένα τέτοιο κράτος. Αν φύγει το ΔΝΤ η τρόικα, και ο Παπανδρέου θα εξαφανιστεί το χρέος;"

Και συμπλήρωσε: "Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θα ήθελε να βγαίνει με το δίσκο να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες και να τα ακούει και από πάνω αλλά εγώ το κάνω για το συνταξιούχο, το μισθωτό, δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τη νέα γενιά, τη μικρομεσαία επιχείρηση. Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά, πείτε το ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα θέλετε να τα διεκδικήσουμε αυτά τα λεφτά", ρώτησε τον Τσίπρα ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

"Αν μου πείτε φτύσ'τους, αν πούμε όλοι μας όχι, θα το κάνω. Είναι εύκολο να το κάνω και να αισθανθώ προς στιγμή εθνική ανάταση, αλλά ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Το έλλειμμά μας είναι όσο ολόκληρη η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Την επόμενη μέρα δεν θα είχαμε να πληρώσουμε όλους του δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους μαζί".
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails