Κρήτη: Κλινική χρέωνε μαϊμού-ασθενείς στον ΟΓΑ!

Description unavailable

Στα πράσα έπιασαν ελεγκτές του ΟΓΑ μια κλινική στην Κρήτη που χρέωνε... ασθενείς μαϊμού και ψεύτικες νοσηλείες στον Οργανισμό και ήδη η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΟΓΑ και επίσημη ανακοίνωσή του μια ντόπια κλινική υποχρέωνε τους ασθενείς - ασφαλισμένους του ΟΓΑ να επιλέγουν ανώτερες θέσεις νοσηλείας, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κρεβάτια στην 3η θέση, καθώς και να ζητούν παράταση νοσηλείας για ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν και να χρεώνουν έξοδα για επεμβάσεις οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν..........
Στο μεταξύ τις καταδικαστικές αποφάσεις για περιπτώσεις εξαπάτησης του ΟΓΑ γνωστοποίησε η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς τους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα για την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών από επιτήδειους, τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του.

Όπως ανακοινώθηκε, υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις για περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού, σε έναν φαρμακοποιό με ποινή 6 χρόνια φυλάκισης, σε μία νοσηλεύτρια με ποινή 4 χρόνια φυλάκιση και σε έναν προμηθευτή ιατρικών ειδών με ποινή 2 χρόνια φυλάκιση, ως αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων, που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση του ΟΓΑ.


Επισημαίνεται ότι εκκρεμούν προς εκδίκαση και άλλες περιπτώσεις, καθώς και μία σειρά άλλων περιπτώσεων, που αποστέλλονται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, στη δικαιοσύνη παραπέμπεται εταιρεία παροχής οξυγόνου στη Δυτ. Ελλάδα, η οποία υπέβαλε δικαιολογητικά για ασφαλισμένους του Οργανισμού, για χρονικό διάστημα στο οποίο οι ασφαλισμένοι δεν ήταν εν ζωή.NewsIt.gr
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails