Η «μούφα» Παπαδάκου για τον Μαρινάκη και τα χρέη του Ψυχάρη


psyxaris
Πριν από λίγη ώρα η συνάδελφος του δικαστικού ρεπορτάζ Γιάννα Παπαδάκου μετέδωσε την πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί από την προεδρία του Ολυμπιακού. Προφανώς, η εν λόγω δημοσιογράφος ελάχιστα γνωρίζει από επιχειρηματικότητα. Και, ακόμη λιγότερα, από επενδύσεις.....................................
Ο Μαρινάκης δεν αγόρασε τον Ολυμπιακό για να κάνει εφέ, αλλά επένδυσε στην ομάδα που αγαπά. Επένδυσε στο προϊόν. Πέραν τούτου, ο Μαρινάκης έχει μάθε ό,τι ακουμπά να το κάνει ΜΕΓΑΛΟ. Να το πολλαπλασιάζει. Έμαθε να κρατά ψηλά τη σημαία. Να επενδύει και να ανταγωνίζεται.  Αυτό, δηλαδή, που δεν έχει συνηθίσει να κάνει ο Ψυχάρης, ο οποίος στοχοποιεί πρόσωπα, πιέζει τράπεζες (σ.σ. μέσα από τις εφημερίδες του), μόνο και μόνο για να συντηρεί ένα υπερδανεισμένο Συγκρότημα.
ΠΡΟΣ την κυρία Γιάννα Παπαδάκου: Ενημερώστε τον κύριο Ψυχάρη ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα παραμείνει και στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα. Άλλοι θα ψάχνουν χώρα να κρυφτούν, όταν θα καταρρεύσουν τα υπερχρεωμένα μαγαζάκια τους.
ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ MANAGEMENT ΨΥΧΑΡΗ
Το parapolitika.gr αποφάσισε να δημοσιεύσει την εικόνα του ΔΟΛ -όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς- για να καταλάβει ο κόσμος τις απανωτές επιτυχίες του Ψυχάρη. Του ανθρώπου που οδηγεί το Συγκρότημα που δημιούργησαν οι Λαμπράκηδες στο οικονομικό αδιέξοδο. Πάρτε μια πρώτη γεύση…
Η συνεχιζόμενη μείωση της κυκλοφορίας των εντύπων, ο δραματικός περιορισμός της διαφημιστικής δαπάνης και ο οξύς ανταγωνισμός σε επίπεδο προωθητικών ενεργειών επηρέασαν αρνητικά τις εργασίες και τα αποτελέσματα του ομίλου. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2010 ανήλθε σε 201,1 εκατ. ευρώ έναντι 255,8 εκατ. ευρώ το 2009, παρουσιάζοντας μείωση κατά 21%, και οφείλεται στη μείωση των πωλήσεων που κατέγραψαν όλοι οι τομείς δραστηριότητας του ομίλου.
Τη μεγαλύτερη μείωση κατά 32% σημείωσαν οι πωλήσεις του τομέα λοιπών δραστηριοτήτων, που συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απαρτίζεται από παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, κυρίως λόγω της αναστολής της δραστηριότητας και της θέσης σε εκκαθάριση της θυγατρικής εταιρείας Ελληνικά Γράμματα ΑΕ. Τα έσοδα του τουριστικού τομέα υπέστησαν μείωση κατά 29% και του εκτυπωτικού τομέα κατά 14%.

Οι πωλήσεις του εκδοτικού τομέα επίσης παρουσίασαν σημαντική μείωση κατά 19%. Οι εφημερίδες του ΔΟΛ, “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, “ΤΑ ΝΕΑ” και η “ΕΞΕΔΡΑ”, καθώς και τα περιοδικά που εκδίδει ο όμιλος, στο σύνολό τους, σε επίπεδο εσόδων υπέστησαν τις σοβαρές πτωτικές πιέσεις που επικράτησαν στην αγορά κατά τη χρήση 2010.
Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημία 32,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,5 εκατ. ευρώ το 2009. Οι λειτουργικές ζημίες του ομίλου κυρίως οφείλονται στις αντίστοιχες ζημίες της μητρικής εταιρείας ΔΟΛ ΑΕ και στη μη διανομή μερίσματος από τη συγγενή εταιρεία Τηλέτυπος ΑΕ.
Την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημία 43,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 16,3 εκατ. ευρώ το 2009 και τα αποτελέσματα περιόδου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημία 47,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 18,8. εκατ. ευρώ.
Στις λειτουργικές δραστηριότητες εμφάνισε εκροές ύψους 27,2 εκατ. ευρώ από αρνητικές ροές το 2009 ύψους 1,26 εκατ. ευρώ, ενώ στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες εμφάνισε θετικό αποτέλεσμα ύψους 12,2 εκατ. ευρώναπό αρνητικές 4,5 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένο και το ταμείο με 13,8 εκατ. ευρώ από 6,13 εκατ. ευρώ το 2009. Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου αυξήθηκαν στα 224 εκατ. ευρώ από 192,2 εκατ. ευρώ το 2009, με το συνολικό τραπεζικό δανεισμό να αυξάνεται κατά 18,4 εκατ. ευρώ φθάνοντας στα 128,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 52% του συνολικού παθητικού του ομίλου, με το δείκτη ξένα/ίδια κεφάλαια να διαμορφώνεται στο 8,99:1.
Εντός της χρήσης 2010 ολοκληρώθηκε ο τακτικός φορολογικός έλεγχος της εταιρείας για τις χρήσεις 2000-2005 καθώς και ο προσωρινός έλεγχος για τη χρήση 2006. Από το φορολογικό έλεγχο προέκυψε φόρος εισοδήματος 2.475 χιλ. ευρώ και προσαυξήσεις 2.124 χιλ. ευρώ. Η εταιρεία ήδη είχε διενεργήσει προβλέψεις ύψους 1.225 χιλ. ευρώ και η διαφορά ύψους 3.374 ευρώ επιβάρυνε τα μετά από φόρους αποτελέσματα της χρήσεως 2010.
Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων συρρικνώθηκε στα 21,7 εκατ. ευρώ (από 69,8 εκατ. ευρώ) τη στιγμή που ζημίες -υπενθυμίζουμε- έφθασαν στα 47 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να έχει ανακοινώσει προ ολίγων ημέρων ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, για την κεφαλαιακή και ταμειακή ενίσχυση της εταιρείας.
Η αποτίμηση της εταιρείας στο χρηματιστηριακό ταμπλό διαμορφώνεται στα 33 εκατ. ευρώ. Για το έτος 2011, η διοίκηση εκτιμά ότι η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά αυξάνει τον πιστωτικό κίνδυνο καθώς και το χρόνο είσπραξης των απαιτήσεων και ο όμιλος προσπαθεί να λάβει πρόσθετα μέτρα για τον έλεγχο και την είσπραξη των επί πιστώσει πωλήσεων, ενώ ενδέχεται να αυξηθούν και οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.
ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΑ
Η εταιρεία Εκτυπώσεις IRIS , η οποία ελέγχεται κατά 50% από τον εκδοτικό όμιλο «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη» και κατά το υπόλοιπο 50% από τον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος», εμφάνισε ζημιές 10,2 εκατ. ευρώ για το 2010. Πρόεδρος της Ίριδας είναι ο Σταύρος Π. Ψυχάρης. Όπως αποδεικνύεται, ο άνθρωπος ό,τι πιάνει στα χέρια του, ή κλείνει (ημερήσιο «ΒΗΜΑ») ή μπαίνει με τα μπούνια μέσα!
πηγή: parapolitika.gr
http://www.olympiacos24.gr/podosfairo/82273-%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B1/Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails