Υπάρχει λύση τώρα! Έκδοση Ευρώ και διαγραφή του χρέους!


Aπάντηση στην τρομοκρατία για την εκβίαση της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.


Υπάρχει λύση τώρα!
Έκδοση Ευρώ και διαγραφή του χρέους!


Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται μια εκστρατεία τρομοκράτησης, ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, το νέο μνημόνιο.
Η τρομοκρατία ενορχηστρώνεται από Ευρωπαίους και Αμερικανούς, μαζί με τους ντόπιους υπηρέτες τους με επικεφαλής την «κυβέρνηση» Παπανδρέου, τους τραπεζίτες, και όλους εκείνους που είναι υπόλογοι διότι οδήγησαν την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Μέρες τώρα διαρρέεται στον διεθνή τύπο ότι η CIA σε έκθεσή της θεωρεί πιθανό ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα! Χθες τη σκυτάλη πήρε.......................................
ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος απειλώντας με τα τάνκς.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! 
Το Μεσοπρόθεσμο δεν πρέπει να ψηφιστεί!
ΔΕΝ κινδυνεύουμε με χρεοκοπία, αν το Μεσοπρόθεσμο δεν ψηφιστεί!
Υπάρχει λύση προς το συμφέρον του λαού μας, και είναι απλή και αυτονόητη.
Πρέπει να τονίσουμε ότι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει μια χώρα όταν το εξωτερικό της χρέος είναι σε ξένο νόμισμα, και έτσι χρεοκόπησε παλιότερα και η Ελλάδα.
Αλλά μια χώρα δεν χρεοκοπεί, όταν το εξωτερικό της χρέος είναι στο δικό της νόμισμα. 
Γιατί, απλούστατα, μπορεί να εκδώσει νόμισμα, με το οποίο να αγοράσει και να διαγράψει το χρέος της!.
Αυτό λέγεται «νομισματοποίηση του χρέους», και είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο και το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο για την αποφυγή χρεοκοπίας από όλες τις χώρες, όταν το εξωτερικό τους χρέος είναι στο δικό τους νόμισμα.
Π.χ, Ο Ομπάμα έχει εκδώσει πάνω από 2 τρις $, και αυτή την εβδομάδα συμπληρώνει την έκδοση ακόμη 600 δις $, για να καλύψει τα υπέρογκα ελλείμματα των ΗΠΑ και να μην αυξηθεί το χρέος που ξεπερνά τα 14 τρις $ και απειλεί τις ΗΠΑ με χρεοκοπία!

Η Ελλάδα έχει μεγάλο εξωτερικό χρέος στο δικό της νόμισμα, το Ευρώ.
Ας θυμηθούμε ότι: Νόμισμα της Ελλάδας είναι το Ευρώ!
 Το Ευρώ δεν είναι νόμισμα μόνο της Γερμανίας, είναι νόμισμα τόσο της Γερμανίας 
όσο και της Ελλάδας.
Μπορεί όμως η Ελλάδα να εκδώσει Ευρώ ;
Η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί αλλά και έχει νόμιμο δικαίωμα και επείγον καθήκον να εκδώσει Ευρώ,  για να αποφύγει τη χρεοκοπία!

Το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να εκδίδει Ευρώ προκύπτει από το άρθρο 106 της Ενοποιημένης Απόδοσης της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας :
«Η ΕΚΤ έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει την έκδοση τραπεζογραμματίων μέσα στην Κοινότητα. Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες μπορούν να εκδίδουν τέτοια τραπεζογραμμάτια. Τα τραπεζογραμμάτια που εκδίδονται από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι τα μόνα τραπεζογραμμάτια που αποτελούν νόμιμο χρήμα μέσα στην Κοινότητα.».
Την τελευταία φράση επαναλαμβάνει και το Πρωτόκολλο για το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο άρθρο 16.

Επομένως, η Ελλάδα έχει νομιμότατο δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να εκδίδει Ευρώ, το οποίο είναι νόμιμο χρήμα μέσα στην κοινότητα, και έτσι να ξεπεράσει το πρόβλημα του εξωτερικού χρέους της, με τις λιγότερες επιπτώσεις στους εργαζομένους και το λαό της χώρας μας, να αποφύγει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της, και να ακυρώσει τη μετατροπή της σε αποικία - προτεκτοράτο των ευρωπαίων επικυρίαρχων.
Μόνη προϋπόθεση, σε κανονικές συνθήκες, θα ήταν η ενημέρωση - σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ.
Όμως ο όρος αυτός και γενικά οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν δεσμεύουν πλέον τη χώρα μας και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αφού οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν τέθηκαν στην κρίση και δεν έχουν εγκριθεί από τους λαούς της Ευρώπης. 
Ακόμα χειρότερα, οι ευρωπαϊκές συνθήκες φτιάχτηκαν, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ως όπλο για την υπερχρέωση και οικονομική υποδούλωση των λαών της Ευρώπης, και τώρα αναθεωρούνται και πάλι ερήμην των λαών και εναντίον τους.
Ειδικά το Ευρώ θεσμοθετήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως όπλο για την υπερχρέωση της χώρας μας, οδηγεί σε ολοκαύτωμα των εργαζομένων και μετατροπή τους σε δουλοπάροικους, σε εκποίηση του εθνικού πλούτου, απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, και μετατροπή της χώρας μας σε αποικία.
Είναι φανερό λοιπόν ότι οι λαοί των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δεν δεσμεύονται πλέον από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, και νομιμοποιούνται να τις χρησιμοποιήσουν προς το συμφέρον τους.
Η επείγουσα ρήξη με την Ευρωζώνη είναι αναγκαία στις σημερινές έκτακτες συνθήκες, γιατί «όταν μία χώρα απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή, είναι υποχρεωμένη να πάψει να σέβεται τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί από το διακρατικό σύστημα στο οποίο ανήκει, και οφείλει να ενεργήσει σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον, ακόμα και εντελώς απρόβλεπτα και «αντισυμβατικά».

Λοιπόν, πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται!
Πρώτο μέτρο πρέπει να είναι η έκδοση 52 δις Ευρώ, για την εξόφληση των 40 δις δανείων του 1ου μνημονίου, και την ακύρωση έτσι της δανειακής σύμβασης, τη διαγραφή του μνημονίου, και άρα την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία της τρόικας και την εκδίωξη των τροϊκανών και των συνεργών τους.
Με τα υπόλοιπα 12 δις Ευρώ εξοφλείται το δάνειο που λήγει τον Ιούλιο, έτσι ακυρώνεται το Μεσοπρόθεσμο και αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας.
Αυτό ακριβώς έκανε και η Ιρλανδία, όταν στις 15 Ιανουαρίου 2011 εξέδωσε 51 δις Ευρώ και ως « άλλα έσοδα» του προϋπολογισμού τα έδωσε στις τράπεζές της για να μην χρεοκοπήσουν από το υπέρογκο χρέος τους.
Το νομιμότατο δικαίωμα της χώρας μας να εκδώσει Ευρώ, όπως ακριβώς έκανε η Ιρλανδία, αποσιωπάται συστηματικά απ' όλους, πολιτικούς, οικονομολόγους, ακόμη και από τα κόμματα της αριστεράς.
Φταιει άραγε η τόσο αποτελεσματική ενσωμάτωση της υποταγής στην κυρίαρχη ιδεολογία, ώστε να μην τολμά κανείς να αμφισβητήσει την δήθεν νομιμότητα των ευρωπαϊκών συνθηκών, οι οποίες δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και συστηματικά χρησιμοποιούνται σε βάρος των λαών; Ή μήπως φοβούνται ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία σε Ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν μέρος της αξίας τους;
Είναι βέβαιο ότι θα μας πουν ότι με την πρότασή μας θα ξεσπάσει διεθνώς νομισματικός πόλεμος,  θα υποτιμηθεί το Ευρώ, και θα προκληθεί τάχα «ανεξέλεγκτος» πληθωρισμός.
Αλλά ψεύδονται :
Ο νομισματικός πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη από πολλών ετών, πρώτα με την μεθοδευμένη υπερτίμηση του Ευρώ, που πρώτα θυσίασε τους Γερμανούς εργαζόμενους και μετά κατέστρεψε - μαζί με άλλα στοχευμένα μέτρα - τις οικονομίες της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, και σήμερα ο νομισματικός πόλεμος συνεχίζεται με την έκδοση δολαρίου και την υποτίμησή του, καθώς και την υποτίμηση του γουάν.
Νομισματικός πόλεμος είναι το υπερτιμημένο Ευρώ, και χρησιμοποιείται ως όπλο από τη Γερμανία κατά των άλλων χωρών της Ευρώπης!
Η υποτίμηση του Ευρώ όχι μόνο δεν είναι κίνδυνος, αλλά είναι επείγουσα ανάγκη. Πρέπει το ταχύτερο η ισοτιμία Ευρώ/δολαρίου να επανέλθει στο 1€=1$, όσο ήταν κατά την εισαγωγή του Ευρώ, και κατά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Μόνο έτσι θα ανακάμψει η Ελληνική οικονομία, αλλά και οι οικονομίες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αφού η περίφημη ανταγωνιστικότητα, για την οποία τόσο κόπτονται, θα αυξηθεί τόσο όσο η υποτίμηση του Ευρώ, δηλαδή 45%!
Οι πρώτοι κερδισμένοι θα είναι οι Γερμανοί εργαζόμενοι, που ήταν και τα πρώτα θύματα της μεθοδευμένης υπερτίμησης του Ευρώ στις αρχές δεκαετίας 2000, αφού θα είναι δυνατή η αύξηση των μισθών τους κατά …45%, χωρίς απώλεια ανταγωνιστικότητας!.
Όσο για τον πληθωρισμό, είναι απαραίτητος, γιατί μόνο έτσι θα μειωθεί η πραγματική αξία του χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης, και της Γερμανίας.
Πράγματι, ο λεγόμενος «πληθωρισμός του χρέους», είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του υπερβολικού χρέους, αρκεί ο πληθωρισμός να είναι ελεγχόμενος, και να συνοδεύεται με τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων, και με ανακατανομή του εισοδήματος προς όφελος των χαμηλόμισθων.

Όλα τα παραπάνω είναι αναγκαίες και επείγουσες πολιτικές αποφάσεις,, τις οποίες δεν μπορούν να πάρουν και δεν θα πάρουν οι δοσίλογοι πολιτικοί.
Μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να τις εφαρμόσει, με τακτικές λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε δήμο (ή δημοτικό διαμέρισμα των μεγάλων δήμων), και με τη συγκρότηση εθνοσυνέλευσης δηλαδή Βουλής από ανακλητούς πληρεξούσιους, οι οποίοι θα κληρωθούν από τους αντίστοιχους εκλογικούς καταλόγους με θητεία πχ έως ενός έτους, και οι οποίοι θα εκτελούν τις εντολές των λαϊκών συνελεύσεων και θα λογοδοτούν τακτικά σε αυτές.
Την άμεση δημοκρατία ζητούν και οι άλλοι λαοί της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες των χωρών τους. Δεν είμαστε λοιπόν μόνοι μας.
Αυτή η αμεσοδημοκρατική Βουλή θα αναλάβει και τη διοίκηση της χώρας, και τη σύνταξη νέου συντάγματος της άμεσης δημοκρατίας, ως Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
Οι πρώτες αποφάσεις της θα είναι, ενδεικτικά :
·      Εθνικοποίηση των τραπεζών, κατά το σουηδικό πρότυπο και με κοινωνικά κριτήρια[i].
·      Απαγόρευση της εξαγωγής κεφαλαίων,
·      Αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος, και
·      Καθιέρωση αξιοπρεπούς εγγυημένου εισοδήματος για όλους με εισοδηματικά κριτήρια,
·      Δίκαιη φορολογία, φορολόγηση του πλούτου, των κεφαλαίων κλπ, μείωση φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων, και μείωση – κατάργηση των έμμεσων φόρων.
·      Οικονομική  ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση εκ βάθρων της χώρας μας, με εργαλείο τις εθνικοποιημένες τράπεζες, και με στόχο διατροφική επάρκεια, αποκατάσταση της κατεστραμμένης από το € παραγωγικής βάσης και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας.
·      Συνταγματική  απαγόρευση του εξωτερικού δανεισμού, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος εκ νέου οικονομικής εξάρτησης και υποδούλωσης της χώρας.
Εξωτερικό εμπόριο με αμοιβαίες και ισότιμες εμπορικές συμφωνίες ανταλλαγής προϊόντων με τις συναλλασσόμενες χώρες, σε κάθε περίπτωση χωρίς εξωτερικό δανεισμό.
·      Τυχόν πλεονάσματα απαγορεύεται να δανείζονται στο εξωτερικό, αλλά διατίθενται εντός της χώρας για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες.

Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

1. Δεν αναγνωρίζουμε την υποχρέωση πληρωμής του χρέους, γιατί έχει ήδη εξοφληθεί από τον λαό της χώρας μας, χωρίς ο λαός μας να το έχει δημιουργήσει και χωρίς να ἐχει ωφεληθεί από αυτό.
Μόνο από την τραπεζική τοκογλυφία της συμφωνίας του Μάαστριχτ και τον ανατοκισμό έχουμε ήδη πληρώσει σε τόκους ποσό μεγαλύτερο από το σύνολο του χρέους. 
Την τελευταία δεκαετία πληρώσαμε σε τόκους και χρεολύσια πάνω από 450 δις €!, ενώ την τελευταία 20ετία έχουμε πληρώσει το χρέος τουλάχιστον δύο φορές!
Γι’ αυτό το χρέος πρέπει να διαγραφεί αμέσως στο σύνολό του.
Τόσο το 1ο μνημόνιο όσο και το Μεσοπρόθεσμο, το νέο μνημόνιο, οδηγούν μαθηματικά στην υπερχρέωση και τελικά στην χρεοκοπία της χώρας μας.
Άμεση παύση δανεισμού, διότι τα δάνεια αυξάνουν συνεχώς το πλασματικό χρέος.
Άμεση παύση πληρωμών, γιατί το χρέος έχει ήδη εξοφληθεί δύο και τρεις φορές.
Τα έσοδα του κράτους αρκούν για την χρηματοδότηση της αναγκαίας λειτουργίας του στο σύνολό του.
Αναγνωρίζουμε και θα εξοφλήσουμε το μέρος του χρέους που τυχόν κατέχουν συνταξιοδοτικά Ταμεία των εργαζομένων στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Η έκδοση Ευρώ είναι ο μόνος τρόπος για την άμεση διαγραφή του χρέους και την απαλλαγή μας από τα μνημόνια και την τρόικα, και είναι ο μόνος τρόπος την άμεση αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας.

2. Όχι  μόνο δεν  χρωστάμε στη Γερμανία, αλλά η Γερμανία μας χρωστάει τις πολεμικές επανορθώσεις του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Απαιτούμε την άμεση έναρξη της αποπληρωμής, πχ εντός 5ετίας, όλων των πολεμικών υποχρεώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πολεμικών επανορθώσεων, αποζημιώσεων, δανείων κλπ, συνολικού ύψους 162 δις €. Τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

3. Η έξοδος από το Ευρώ προκύπτει από την ατολμία έμπρακτης αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών συνθηκών, είναι υποταγή στην δήθεν νομιμότητά τους, απαλλάσσει τους ευρωπαίους από τις ευθύνες τους, και φορτώνει όλες τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. 
Είναι ψευδαίσθηση επιστροφής σε ένα ανεπίστρεπτο παρελθόν, ως εάν η φυγή από το Ευρώ να ήταν αυτομάτως ακύρωση και των συνεπειών του.
Η έκδοση Ευρώ πρέπει να είναι το πρώτο μέτρο ρήξης και ανατροπής των ευρωπαϊκών συνθηκών. Ιδιαίτερα  σήμερα που οι λαοί της Μεσογείου και ιδίως οι λαοί της ευρωπαϊκής περιφέρειας βρίσκονται στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουν τις συνέπειες αυτών ακριβώς των ευρωπαϊκών συνθηκών, τις οποίες ποτέ δεν ενέκριναν και οι οποίες συστηματικά χρησιμοποιούνται ερήμην τους και σε βάρος τους.

Αθανάσιος Καραμπέλης, Γιατρός.                                                           



Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη εξαγοράσει το σὐνολο των Ελληνικών Τραπεζών στο πολλαπλάσιο της αξίας τους. Ενώ η χρηματιστηριακή τους αξία δεν ξεπερνά τα 15 δις €, έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από το κράτος με 23 δις € ρευστό και 85 δις € σε διάφορες εγγυήσεις.

Άρα οι Τράπεζες ήδη ανήκουν στο Δημόσιο, και πρέπει αμέσως να τεθούν υπό κρατική διοίκηση, αλλά με κοινωνικό έλεγχο. Η καθυστέρηση της τυπικής εθνικοποίησης των τραπεζών είναι έγκλημα, απιστία κατά του Δημοσίου, και οι ένοχοι  πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κρυφά χρέη, τοξικά παράγωγα κλπ των τραπεζών δεν κρατικοποιούνται αλλά επιβαρύνουν τις τωρινές διοικήσεις και τους μετόχους τους, κατά το Σουηδικό πρότυπο του 1992.

Με την εθνικοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, τα  διακρατούμενα από αυτές ομόλογα Ελληνικού δημόσιου χρέους ύψους τουλάχιστον 35 δις € περιέρχονται στο κράτος, και αμέσως διαγράφεται ισόποσο ΄χρέος’ 35 δις €!

Τα διακρατούμενα από αυτές ομόλογα ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους που κατέχουν Ταμεία εργαζομένων σε άλλες χώρες.

Οι εθνικοποιημένες τράπεζες, ενοποιούμενες σε μία ή δύο θα αποτελέσουν το εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης εκ βάθρων της Ελληνικής Οικονομίας.
http://mikroskopionews.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails