Στο εδώλιο και άλλο ανώτατο στέλεχος της Siemens...



Γιάννα Παπαδάκου
Ένα ακόμη ανώτατο στέλεχος της Siemens, μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας την επίμαχη περίοδο 2000-2004, ο 67χρονος Ούριελ Σάρεφ παραπέμπεται να δικαστεί στο Εφετείο του Μονάχου για την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων.

Η παραπομπή έρχεται.........................


λίγες εβδομάδες μετά την απαλλαγή του άλλου στελέχους της εταιρείας, του 50χρονου Τόμας Γκάνσβιντ, στον οποίο επιβλήθηκε μόνο χρηματικό πρόστιμο 175.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Φρανκφούρτερ Αλεγκεμάινε» στη δίκη Γκάνσβιντ «κατέρρευσε ο μάρτυρας κατηγορίας, Ράινχαρτ Σίκατσεκ μπροστά στις κατηγορίες ότι εκείνος έβαλε στη τσέπη του μέρος των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία, κάτι που εκείνος επισήμως έχει αρνηθεί».
Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την εν εξελίξει δικαστική έρευνα στην Ελλάδα, αφού ο Ρ. Σίκατσεκ και οι καταθέσεις του αποτέλεσαν μεγάλο μέρος και του ελληνικού κατηγορητηρίου σε βάρος και Ελλήνων εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ελβετική Εισαγγελία, άλλωστε, ο Σίκατσεκ δημιούργησε τα μαύρα ταμεία της Siemens με συνεργάτες τους Αμίνι και Φλοριάνι και τον Έλληνα Πρόδρομο Μαυρίδη.

Ο Ούριελ Σάρεφ, που έχει γεννηθεί στο Ισραήλ και ήταν υπεύθυνος για τον τομέα Ενέργειας και για την Αμερική κατηγορείται ότι γνώριζε για δωροδοκίες σε εκπροσώπους της κυβέρνησης της Αργεντινής για τη σύμβαση που ανατέθηκε στην εταιρεία και αφρούσε τη κατασκευή ταυτοτήτων ασφαλείας.

Η σύμβαση ακυρώθηκε το 2001 μετά την αλλαγή κυβέρνησης στην Αργεντινή. Κατηγορείται επίσης ότι ο ίδιος πήρε μέρος σε συνάντηση για πληρωμές ύψους 4, 7 εκ. δολλάρίων. Ο ίδιος επιμένει ότι είναι αθώος και η δίκη του αναμένεται με ενδιαφέρον.
BHMA.

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails