WALL STREET JOURNAL «Η Ελλάδα εκρήγνυται»


ΕΘΝΟΣ

Οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έγιναν βίαιες όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λ Αιματηρά εξελίχθηκε το κύμα διαδηλώσεων στην Αθήνα την ώρα που οι βουλευτές βρίσκονται κοντά στην απόφαση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σε αντάλλαγμα για το νέο πακέτο στήριξης, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, όπως αναφέρει σήμερα η Wall Street Journal.

Οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έγιναν βίαιες όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης...........................................
Χιλιάδες Ελληνες πολίτες διαδήλωσαν έξω από την Βουλή, καθώς άρχισε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης για το πρόγραμμα, ενώ η ψήφιση αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι διαδηλώσεις άρχισαν ειρηνικά, αλλά αργότερα ξέσπασαν επεισόδια με 40 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 38 αστυνομικών.
Παρά την βία της Τρίτης, η πλειοψηφία της κυβέρνησης εμφανίστηκε να αντέχει. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει μία πλέιοψηφια 155 βουλευτών, αλλά τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές της έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το πρόγραμμα.
Πολλοί επενδυτές έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία θα ψηφίσει το μέτρο, επιτρέποντας στην Ελλάδα να αποφύγει μία χρεοκοπία, πράγμα το οποίο θα διευρύνει την κρίση.
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails