«Διάδοχος του ΕΛΑ ο Επαναστατικός Αγώνας»Αποκαλύψεων συνέχεια από το Wikileaks

Aπό το 2005, ο Επαναστατικός Αγώνας άρχισε να απασχολεί σε «εγκυκλοπαιδικό επίπεδο» την αµερικανική πρεσβεία, η οποία πίστευε ότι «απλώς έχουν απορρίψει τον όρο “λαϊκός”», σύµφωνα µε διπλωµατικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks..............................


Στο απόρρητο έγγραφο µε τίτλο «Πολεµώντας τον εξτρεµισµό στην Ελλάδα», η εν λόγω οργάνωση µνηµονεύεται µαζί µε την Ένοπλη Επαναστατική ∆ράση ως «νέες παρουσίες» στο ραντάρ της ελληνικής τροµοκρατίας. «Ο Επαναστατικός Αγώνας θεωρείται διάδοχος του ΕΛΑ, έχοντας απλά απορρίψει τον όρο ''λαϊκός” από τον τίτλο του», σηµείωνε τότε ο αµερικανός επιτετραµµένος, Τοµ Κάντριµαν, όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα».

«Αν και η συγκεκριµένη οµάδα συνήθως προειδοποιεί την Ελληνική Αστυνοµία πριν από την πυροδότηση του µηχανισµού, κατά περιστάσεις η λανθασµένη τεχνική (στη συνδεσµολογία) οδηγεί σε πρόωρες εκρήξεις», εκτιµάται στο διπλωµατικό έγγραφο στο οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν πληροφορίες όχι µόνο για τροµοκρατικές οργανώσεις αλλά και για αναρχικές οµάδες, για τον αντισηµιτισµό και τον µουσουλµανικό πληθυσµό στη χώρα µας.

Σύμφωνα με τα έγγραφα οι Αµερικανοί εµφανίζονται σοβαρά ενοχληµένοι και δυσαρεστηµένοι από τις διαρροές «αξιωµατικών της Αστυνοµίας προσκείµενων στο ΠΑΣΟΚ» κατά τη διάρκεια των ερευνών για την τροµοκρατική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην πρεσβεία µε ρουκέτα το 2007.

Μάλιστα, χωρίς να έχουν αποδεικτικά στοιχεία στην κατοχή τους, κατονοµάζουν ως βασική πηγή των διαρροών πρώην στέλεχος της αντιτροµοκρατικής και εκφράζουν παράλληλα τις ανησυχίες τους σε Παπανδρέου, Καραµανλή, Χρυσοχοΐδη και Πολύδωρα ότι µπορεί να επηρεαστεί σηµαντικά η πρόοδος των ερευνών. Newbeast.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails