Πλήρωναν 106.000 ευρώ για ΚΑΠΗ με δύο ηλικιωμένους!


ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Εκατό χιλιάδες ευρώ έδινε ο δήμος Ιωαννιτών για να συντηρείται ΚΑΠΗ στο οποίο σύχναζαν δύο ηλικιωμένοι! Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος Φίλιππας Τσουμάνης είπε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι ο δήμος Ιωαννιτών είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα στον οποίο αντιστοιχούν 25 ΚΑΠΗ σε πληθυσμό 110.000 κατοίκων. Τα 11 Κέντρα λειτουργούσαν μέσα στην πόλη και 14 στους παρακείμενους δήμους οι οποίοι τώρα συγχωνεύθηκαν με τα Γιάννενα.Η δημοτική αρχή αποφάσισε................................
τελικά να καταργήσει το ΚΑΠΗ Νέας Ζωής και να γίνουν συγχωνεύσεις προκειμένου να λειτουργήσουν συνολικά 7 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων μέσα στην πόλη. Ο κ. Τσουμάνης είπε ότι στις κοινότητες έξω από τα Γιάννενα θα αναζητηθούν δημοτικοί χώροι για να φιλοξενούνται οι ηλικιωμένοι, ενώ οι κάτοικοι θα συνεισφέρουν εθελοντικά για την εύρυθμη λειτουργία τους, αφού οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες.

«Σας έπιασε μανία»
Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκοντας τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή έχει καταληφθεί από «μανία» κλεισίματος των ΚΑΠΗ. Πάντως ο κ. Τσουμάνης είπε ότι ακολουθεί τα κριτήρια της απόστασης και προσέλευσης των μελών.«Δεν μπορούμε να συντηρούμε τρία ΚΑΠΗ σε απόσταση 100 μέτρων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα συντηρούμε όταν το ετήσιο κόστος λειτουργίας για καθένα από αυτά είναι 106.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Τσουμάνης. Από τις συγχωνεύσεις ο δήμος αναμένεται να κερδίσει 360.000 ευρώ το χρόνο. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε συσσίτια και κοινωνικές δράσεις.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails