ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Στο μικροσκόπιο 1.500 οργανισμοί του Δημοσίου


Στο μικροσκόπιο 1.500 οργανισμοί του Δημοσίου Αποφασισμένη να υλοποιήσει την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και από τον πλευρά της περιστολής των κρατικών δαπανών εμφανίζεται η κυβέρνηση. Εως τα μέσα Αυγούστου, όπως προεξαγγέλλεται και στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, υλοποιείται το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων ή/και καταργήσεων δημοσίων φορέων ενώ στο μικροσκόπιο, με το ερωτηματικό της κατάργησης, μπαίνουν άλλοι 1500 οργανισμοί.

Τους 1500 φθάνουν οι φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου που μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και της τρόικας προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος του κράτους και έτσι να καταστεί λιγότερο επώδυνη για τους ελληνες φορολογούμενους του ιδιωτικού τομέα, η δημοσιονομική προσαρμογή.
Στο κείμενο με το οποίο ζητείται..........................................
επισήμως η εκταμίευση της 5ης δόσης –πρόκειται για την πάγια "απολογιστική" έκθεση - επιστολή που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ και συμπεριλαμβάνεται και στην πρόσφατη αξιολόγηση ΕΕ και ΕΚΤ- η ελληνική πλευρά σημειώνει:
"Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα, με περίπου 4.500 φορείς να έχουν κλείσει ή συγχωνευθεί υπό την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη". Τώρα η προσπάθεια θα εστιασθεί στους άνω των 1500 δημόσιων οργανισμών που εποπτεύονται από υπουργεία ή ανήκουν στον τομέα της κοινωνικής προστασίας.
Εχουμε κλείσει ήδη 77 από αυτούς τους οργανισμούς και ως τα μέσα Αυγούστου θα νομοθετηθεί το κλείσιμο ακόμη 40 μικρών οργανισμών, η συγχώνευση άλλων 25 τέτοιων και το κλείσιμο, συγχώνευση ή ενοποίηση 11 μεγάλων οργανισμών με 7.000 απασχολούμενους (συμπεριλαμβανομένων εταιριών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, κατασκευαστικών εταιριών και δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών).
Για το αγγλικό κείμενο πατήστε εδώ
Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το μεταφρασμένο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, το οποίο προβλέπει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για νομοσχέδια που πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.
Μεταξύ των μέτρων που περιγράφονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και για τα οποία έγινε εκτενής συζήτηση, είναι η θέσπιση της "εργασιακής εφεδρείας" στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η "αποχώρηση" στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα αφορά και στις ΔΕΚΟ και θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η "στοχοποίηση" μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Διαβάστε την ανεπίσημη μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημόνιου.Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails