''Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ''

 Για δραστικό περιορισμό της κυριαρχίας των Ελλήνων κάνει λόγο ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus, στη οποία προαναγγέλλει την αποστολή ειδημόνων της Ευρωζώνης στη χώρα μας, ενώ διευκρινίζει πως «δεν πρέπει να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθήσουμε».
Όπως σημειώνει ο κ. Γιούνκερ, οι Έλληνες «δήλωσαν πρόθυμοι να δεχτούν εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Ευρωζώνη». Όλες οι περιοχές της Ευρωζώνης θα αποστείλουν.............
ειδικούς. Ο πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου επισημαίνει ότι η Ελλάδα επί σειρά ετών ωφελήθηκε από το ευρώ. «Με δική της υπαιτιότητα ορισμένα πράγματα ξέφυγαν. Και τώρα που πρέπει να τα επαναφέρει με ενωμένες δυνάμεις σε τάξη, πρέπει οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι απαιτείται μια συλλογική απάντηση», λέει ο κ. Γιούνκερ.
Αναφέρει επίσης ότι και το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν λειτουργεί «σε πλήρη έκταση». Επίσης υποστηρίζει ότι «απαιτείται για το επικείμενο κύμα ιδιωτικοποιήσεων για παράδειγμα μία λύση κατά το πρότυπο της γερμανικής “Τρόιχαντ”». Σημειώνεται ότι η Treuhand ήταν η Αρχή καταπιστευτικής διαχείρισης που είχε διεκπεραιώσει την ιδιωτικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων της πρώην DDR μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990.

«Το πακέτο μέτρων είναι η λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας»


Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης δηλώνει πεπεισμένος ότι η νέα προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα θα επιτύχει. «Το πακέτο μέτρων, με το οποίο συμφώνησε η Ελλάδα θα φέρει και τη λύση στο πρόβλημα της χώρας», λέει ο κ. Γιούνκερ στο Focus.


Υπογραμμίζει επίσης ότι η χώρα χρειάζεται ενέσεις ανάπτυξης. «Σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και επιχειρήσεις από άλλες χώρες της Ευρωζώνης», τονίζει ο κ. Γιούνκερ. «Η ΕΕ θα πρέπει προσωρινά να παραιτηθεί από την υποχρέωση της Ελλάδας για συγχρηματοδότηση, θα πρέπει να δοθούν στη Ελλάδα τα μέσα για την οικονομική ανάπτυξη, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του μεριδίου από την Αθήνα», τονίζει ο κ. Γιούνκερ.


Πάντως στο κλείσιμο της συνέντευξής του προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να κατανοήσουν πως “δεν επιτρέπεται να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθάμε”.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισημαίνει ότι μετά και την απόφαση του Eurogroup για άμεση εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την «χωρίς καθυστέρηση» εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στην «αποφασιστική» εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν λέγαμε και γράφαμε έδω και 20 μήνες ότι η Ελλάδα προδόθηκε και έχασε την Εθνική της Κυριαρχία, τότε κάποιοι μας κατηγόρησαν ακόμα και για Εθνικιστές. Η ζώη δυστυχώς μας δικαίωσε προς μεγάλη μας λύπη. Να κάνουμε σαφές ότι παρ' ότι τα βλέπαμε μπροστά μας όλα αυτά, σκεπτόμαστε μερικές φορές ότι ίσως  μπορεί να υπερβάλουμε και πραγματικά ελπίζαμε να κάνουμε λάθος και ας τα γράφαμε, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε και τώρα μορούμε να πούμε σε όλους αλλα και στον εαυτό μας ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

Υ.Γ.
Ενα τραγικό λάθος έκανε ο Ελληνικός λαός, ότι δηλαδή έδειξε εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που είπαν ''ΝΑΙ''  στο σχέδιο Αναν....


''Τhe New Daily Mail''
Newsroom
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails