Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ !...
Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά πιστεύω πως ο μεγάλος Καραγκιοζοπαίχτης Σπαθάρης, δεν πρόλαβε να γράψει έργο με τον πρωταγωνιστή του στο ρόλο του Πρύτανη. ΄Ισως δεν του δόθηκε η αφορμή, τον καιρό που ζούσε και πρόσφερε ακούραστα στο θέατρο σκιών.
Εκείνο, όμως, για το οποίο είμαι βέβαιος είναι το ό,τι αν....................................
ζούσε σήμερα ο αείμνηστος, τότε σίγουρα θάγραφε ένα έργο μ΄ αυτόν τον τίτλο και αναφερόμενο στα "κατορθώματα" της πλειοψηφίας της κάστας των θεωρούμενων κεφαλών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Κατ΄ αρχήν ο Καραγκιόζης, ως εκπρόσωπος των Πρυτάνεων, θα παρουσίαζε την τέλεια κατάσταση και την τέλεια εικόνα των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία τους και το απίθανο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο τους ! Το τι γέλιο θα προκαλούσε στην πλατεία, ειδικά τη στιγμή που αυτό το διαχρονικό κατόρθωμα, θα το απέδιδε στο άρτιο σύστημα λειτουργίας των ΑΕΙ και κυρίως στην αψεγάδιαστη διαδικασία εκλογής των οργάνων διοίκησης και δη των πρυτανικών αρχών, δεν μπορεί, (βέβαια...), να περιγραφεί !...

Στη συνέχεια από το πανί θα πέρναγαν όλοι οι συντελεστές της παγκοσμίου εμβέλειας και φήμης ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας, δηλαδή οι καθηγητές, το λοιπό προσωπικό και, ειδικά, οι φοιτητές ! (Ποιοι φοιτητές, δηλαδή, η πλέμπα των εκατοντάδων χιλιάδων απόντων και αμέτοχων...). ΄Ολοι στη σκηνή, ο Χατζηαβάτης, ο Νιόνιος, ο Σταύρακας, ο Μορφονιός, ο Μπαρμπαγιώργος, όλες οι προσωπικότητες του θεάτρου σκιών, ο καθένας με τα χρώματά του, τις σημαίες του, τα συγγράμματά του, τις σημειώσεις του, τα βιβλία του και τις ...σημαίες του. Ναι, καλά μαντέψατε, τις κομματικές σημαίες του !


Για να μην κουράζω, θα πάω κατ΄ ευθείαν, (μετά την αρχή), στο τέλος της παράστασης, όπου όλες οι φιγούρες, Καραγκιόζης και σία, ενωμένοι και δυνατοί, επιτίθενται κατά του ...τέρατος ! Εμ, βέβαια και παίζει το τέρας, (χωρίς, όμως, τον Μέγα Αλέξανδρο...), και μάλιστα είναι θηλυκού γένους και τ΄ όνομά του είναι Διαμαντοπούλου !...

Της "πουτάνας το κάγκελο", πάντα σε ειρηνικά "αγανακτισμένα" πλαίσια, θα επέρχονταν και στη σκηνή και στο κοινό, τη στιγμή που η ομιλούσα τερατίνα, θ΄ ακούγονταν να λέει στον Καραγκιόζη - εκπρόσωπο της πλειοψηφίας της κάστας των Πρυτάνεων : " Καλά, ρε Μυλόπουλε, τόσα χρόνια στην αυλή μου και κολλητάρι μου, θύμωσες και πείσμωσες επειδή δεν σε ...πρόσεξα όσο ήθελες και τώρα το παίζεις αντιφρονών και επαναστάτης ?... Μόνο έτσι ελπίζεις να σε ξαναψηφίσουν οι ...δημοκρατικοί εκλέκτορες στη ...δημοκρατικότατη διαδικασία εκλογής Πρυτάνεων, Γιαννάκη ?...".

Στον κόσμο του ο Καραγκιόζης αλαλάζει "κάτω το νομοσχέδιο", έχοντας στα πόδια του τσαλακωμένη τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και ανεμίζοντας τις φωτογραφίες του Μίκη "Σπίθα" και του Αντώνη Σαμαρά !

"Ε, ρε, γέλιο" !!!...
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails