Δικογραφίες για 30 παραβάσεις σε ιατρεία και καταστήματα


Έπιασε για τα … καλά δουλειά η οικονομική αστυνομία

Τριάντα περιπτώσεις παραβάσεων διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα, αλλά και σε ιατρεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, οι «ράμπο» της............................
νεοσύστατης υπηρεσίας της αστυνομίας, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος καταστημάτων για 21 φορολογικές παραβάσεις, που αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αθεώρητα δελτία αποστολής και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων καθώς και οκτώ παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων (στέρηση αδειών λειτουργίας και αδειών εργασίας.

Παράλληλα σε τρεις ελέγχους που διεξήχθησαν σε ιατρεία σε περιοχές της Αττικής, διαπιστώθηκαν, σε ένα απ' αυτά, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται στα βιβλία εσόδων-εξόδων και σε μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής διαπιστώθηκε η χρήση ταμειακής μηχανής, χωρίς να έχει θεωρηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ καθώς επίσης και παράβαση του «Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων» (μη τήρηση προβλεπόμενων βιβλίων). Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων για τα καύσιμα του πρατηρίου, σύμφωνα με τον Τελωνειακό Κώδικα.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ θα ενημερωθούν σχετικά οι αρμόδιες εφορείες, ώστε να κινήσουν τις διαδικασίες επιβολής προστίμων. Newsbeast.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails