ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΕ Α.Τ. ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Συνεργός σε ληστεία ATM αξιωματικός της Αστυνομίας


Και για τις δύο περιπτώσεις των αστυνομικών παρενέβη η Δικαιοσύνη Αλλος αστυνομικός, διοικητής Α.Τ. στην Αργολίδα έγινε πρωταγωνιστής επεισοδίου σε βάρος συναδέλφων του, που είχαν προσαγάγει μεθυσμένο φίλο του

Και για τις δύο περιπτώσεις των αστυνομικών παρενέβη η Δικαιοσύνη
Την κατηγορία της συνέργειας σε.....................................
ληστεία αντιμετωπίζει ένας αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος ήταν διοικητής σε αστυνομικό τμήμα της Λευκάδας, ενώ πρωταγωνιστής επεισοδίου σε βάρος συναδέλφων του, που είχαν προσαγάγει μεθυσμένο φίλο του, έγινε άλλος ένας διοικητής αστυνομικού τμήματος στην Αργολίδα.
Σε βάρος του πρώτου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε χθες σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε ΕΔΕ.
Σε βάρος του δεύτερου διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του από ποινικής πλευράς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας για την πρώτη υπόθεση, η σχέση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. με τους δράστες της ληστείας που είχε γίνει στο Νυδρί της Λευκάδας προέκυψε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ο οποίος έχει τον βαθμό του αστυνόμου Β, φέρεται ότι εξόφλησε το δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Λευκάδα, όπου διέμεναν οι δράστες προτού διαπράξουν τη ληστεία. Επίσης, προσπάθησε να πείσει τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να διαγράψουν από το σύστημα οπτικής καταγραφής (κάμερες) τις εγγραφές που απεικόνιζαν τα συγκεκριμένα άτομα. Η ληστεία στο Νυδρί είχε γίνει το πρωί της 5ης Αυγούστου, τη στιγμή που υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι πήγαινε να ανεφοδιάσει ΑΤΜ τράπεζας που βρισκόταν μέσα σε σούπερ μάρκετ.
Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς το ΑΤΜ ο ένας από τους ληστές τον πλησίασε και με τη χρήση βίας τού άρπαξε πάνω από 60.000 ευρώ.
Ο δεύτερος διοικητής αστυνομικού τμήματος, που φέρει τον βαθμό του υπαστυνόμου Α, κατηγορείται ότι εξύβρισε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Αργολίδας, οι οποίοι τις πρωινές ώρες χθες στο Πόρτο Χέλι είχαν ακινητοποιήσει, ύστερα από καταδίωξη, οδηγό που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και τον είχαν οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου μαζί με τον συνοδηγό, γιατί αντιστάθηκε και τους εξύβρισε.
Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, που φέρεται ότι είχε φιλίες με τους προσαχθέντες, κατηγορείται ότι τους έβαλε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε μαζί τους ύστερα από μιάμιση ώρα στο Τμήμα, για να εξυβρίσει αυτούς που τους είχαν προσαγάγει.
ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails