Πτώση με πάταγο στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών


Μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις της τελευταίας πενταετίας έχουμε φέτος στις βάσεις εισαγωγής. Υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές έχουν πτώση που ξεκινάει από τα 150 μόρια και φτάνει μέχρι και τα 700, ενώ η πλειονότητα των σχολών έχει πτώση που ξεκινάει από τα 150 μόρια και φτάνει μέχρι τα 1.300. 
Διαβάστε την ανάλυση του Χρήστου Κάτσικα

Ειδικότερα, μόνο η Ιατρική Αθήνας –με 19.153 μόρια- και πτώση 300 μόρια διασώζεται πάνω από τα 19.000 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική, της Θράκης χάνει 642 μόρια, φτάνοντας τα 18.369. Ιδιαίτερη πτώση έχουν και τα Πολυτεχνικά τμήματα, με το τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΕΜΠ να χάνει 413 μόρια, το Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ να χάνει 758 μόρια.
Συντριπτική είναι και η...............................
πτώση και στα Παιδαγωγικά Τμήματα δασκάλων, με το Παιδαγωγικό Αθήνας να παρουσιάζει πτώση 744 και το Παιδαγωγικό Θεσσαλίας να παρουσιάζει πτώση 1.257.
Άνοδο παρουσιάζουν μόνο ορισμένα τμήματα με ειδικό μάθημα και ορισμένα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ. 

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ του 90% (βαθμολογία πρώτου και τελευταίου)
ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια του 10% (βαθμολογία πρώτου και τελευταίου)
TΕI από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ του 90%(βαθμολογία πρώτου και τελευταίου)
TΕI από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ του 10%
(βαθμολογία πρώτου και τελευταίου)

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ του  90% - Συγκριτικοί πίνακες
ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ του  10% - Συγκριτικοί πίνακες
ΤΕΙ από Ημερήσια ΕΠΑΛ - Συγκριτικοί πίνακες


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν  να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων. ΤΑ ΝΕΑ

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails