ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Σήμερα  στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με έξι νομοσχέδια στην ατζέντα του. Πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις», το «Πειθαρχικό Δίκαιο...
Δημοσίων Υπαλλήλων» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης, θα συζητηθούν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ένα αφορά τη............................. «συγχώνευση οργανισμού "Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΔΗΜΗΤΡΑ", συγχώνευση εποπτευόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικών προσώπων» και το δεύτερο τη «διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων».

Το υπουργείο Υποδομών φέρνει νομοσχέδιο για τη «Σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής», και το υπουργείο Ανάπτυξης για την «τροποποίηση διατάξεων του νόμου 2168/1993 και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2009 σχετικά με την απλούστευση όρων για μεταφορές προϊόντων συνδεομένου με τον τομέα της άμυνας εντός της Κοινότητας».
Ο πρωθυπουργός, εντωμεταξύ, συνεχίζει τις συσκέψεις που ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνεργασία με τους κυρίους Κουτρουμάνη και Τζωρτζάκη για την ανεργία και την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Η αυξανόμενη ανεργία αποτελεί έναν από τους εφιάλτες της κυβέρνησης και χθες συζητήθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της αλλά και το ενδεχόμενο να αντληθούν παγωμένα κοινοτικά κονδύλια από άλλα υπουργεία ώστε το ποσό για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που υπολογίζεται σε 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ να φθάσει έως και τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.fimotro
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails