Επιδόματα - μαϊμού: επιδημία άσθματος «χτύπησε» τη Λιβαδειά...Προνοιακά επιδόματα - «μαϊμού» συνεχίζουν να χορηγούνται παράτυπα σε πολίτες. Μάλιστα υπήρχαν και ορισμένοι οι οποίοι ελάμβαναν επιδόματα, χωρίς να τα δικαιούνται, και μάλιστα εις διπλούν από........

διαφορετικούς νομούς της χώρας. Οπως κατήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πρόνοιας κ. Μάρκος Μπόλαρης, την περιοχή της Λιβαδειάς «χτύπησε» επιδημία... άσθματος ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι οι εμπλεκόμενοι θα τιμωρούνται σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε 12 νομούς της χώρας.

Ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστραφούν τα ποσά από εκείνους που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, εξαιρώντας όσους βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Αναφέρθηκε και στην περίπτωση νησιών του Ιονίου, όπου την πενταετία 2005 - 2010 τα περιστατικά…τυφλών στους οποίους εγκρίθηκε επίδομα εκτοξεύτηκαν.

Ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου για τα προνοιακά επιδόματα, ενέργεια η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση 250 εκατομμυρίων ευρώ κατά το πρώτο έτος. Οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα θα πρέπει να αναφέρουν στο Μητρώο τα στοιχεία τους όπως είναι ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, το ΑΜΚΑ και ο ΑΦM. «Μόνο με την καταγραφή θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε ο κ. Μπόλαρης.
BHMA

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails