ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σειρά επαφών με το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και όχι μόνο θα έχει την Πέμπτη στην Αθήνα ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Καπφέρερ, η έλευση του οποίου ανοίγει τον δρόμο για την επικείμενη επίσημη επίσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα των επαφών του Γερμανού υφυπουργού με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνεται η δυνατότητα για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε τομείς όπως οι υποδομές, ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.λπ...................................



Για τον λόγο αυτό άλλωστε τον Γερμανό υφυπουργό θα συνοδεύσουν στελέχη του υπουργείου και ομάδα επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, του BDI (Bundesverband Deutchen Industrie) Δρ Markus Kerber και στέλεχος από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα την KWF (Kreditanstalt für Wiederaufbau) οι οποίοι θα έχουν επαφές και με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Σημειώνεται ότι πάγια θέση της BDI είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, και η απλοποίηση των διαδικασιών για νέες επενδύσεις.

Τα πεδία της συνεργασίας, αφορούν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, την προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων σε τομείς υψηλού ενδιαφέροντος όπως ενέργεια, τουρισμό, διαχείριση απορριμμάτων, τηλεπικοινωνίες, υποδομές, καθώς επίσης και την ενίσχυση της ρευστότητας και την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σε ότι αφορά το σχέδιο για τη δημιουργία Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας, ήδη ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων και στελέχη της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW) εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής τεχνογνωσίας στην Ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία της.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
''Τhe New Daily Mail''
 Newsroom
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails