ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Στο «φως» οι φοροφυγάδες


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τον Χρ. Πρωτόπαπα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Τη "φόρμουλα" για τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγάλων οφειλετών αναζητά η κυβέρνηση. Στο τραπέζι και οι αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος με τον Χρ. Πρωτόπαπα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ
Νομική "φόρμουλα" για τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των ονομάτων των μεγάλων φοροφυγάδων σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναζητά η κυβέρνηση.
Το θέμα απασχόλησε τη..........................
χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Παράλληλα η κυβέρνηση ?όπως προκύπτει από τη χθεσινή ενημέρωση του κ. Βενιζέλου στον διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ? αναζητά τον κατάλληλο χρόνο ώστε να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο, καθώς αυτή τη στιγμή ο δείκτης τους είναι ιδιαίτερα χαμηλός.
Η χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και το θέμα που προέκυψε με τις εγγυήσεις που εγείρουν κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη μετά τη συμφωνία Ελλάδας ? Φινλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους βουλευτές ότι είναι δύσκολο το επόμενο δίμηνο, ωστόσο παρά την ύφεση την οποία προσδιόρισε πάνω από 4,5%, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία ορισμένων δεικτών.
Ακόμη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα των όρων και των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Εκανε ακόμη γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα στείλει επιστολή στους Ευρωπαίους ομολόγους του, ζητώντας τους να επικυρωθεί το συντομότερο δυνατόν από τα εθνικά τους Κοινοβούλια η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, την κύρωση της οποίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την προσδιόρισε να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Επιπλέον υπεραμύνθηκε της διαπραγμάτευσης με τη Φινλανδία θυμίζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "ανήθικη τη στάση της ΝΔ", αναφέροντας ότι ο κ. Σαμαράς γνώριζε τη στάση των Φινλανδών, αφού είχε συζητήσει μαζί τους προ μηνών, όταν οι τελευταίοι ήταν ακόμη αντιπολίτευση.
Ενστάσεις διατύπωσε η Βάσω Παπανδρέου, αλλά και άλλοι βουλευτές, για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση, ζητώντας από τον κ. Βενιζέλο να μην προχωρήσει, ο οποίος με τη σειρά του δεσμεύτηκε να ξαναδεί τους φορολογικούς συντελεστές στη διάρκεια κατάρτισης του Εθνικού Φορολογικού Σχεδίου.
Επιπλέον εξέφρασε τον προβληματισμό της αν θα προχωρήσει η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕ της 21ης Ιουλίου, επικαλούμενη την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας ότι δανείζεται με σχεδόν 7% και θα δανείζει την Ελλάδα με 3,5%.
Λευτέρης Γαλανός ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails