Καθηγητές και φοιτητές καθορίζουν τη στάση τους απέναντι στο νέο νόμο-πλαίσιοΞεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις των πανεπιστημίων στον νέο Νόμο Πλαίσιο που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση από τη Βουλή.

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ελήφθη την Παρασκευή απόφαση της Συγκλήτου που παρατείνει κατά μια εβδομάδα την................έναρξη της εξεταστικής περιόδου, η οποία θα ξεκινούσε την Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Με την απόφαση της Συγκλήτου η ορίζεται ότι η εξεταστική περίοδος στο Ίδρυμα θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γενικές συνελεύσεις καθηγητών και φοιτητών στο Ίδρυμα για να αποφασιστεί η στάση τους απέναντι στον νέο Νόμο.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Συγκλήτου για την Δευτέρα, 29 Αυγούστου με θέμα τον νέο Νόμο.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ήδη έχει εκδοθεί απόφαση κατά των διατάξεων του νέου Νόμου, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση σχετική με την εξεταστική περίοδο των φοιτητών.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σε πολλές σχολές, προκειμένου να ενημερωθούν οι καθηγητές για τις εξελίξεις ενώ την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.
ΝΕΑ

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails