Ανασφάλιστοι 7 στους 16 εργαζόμενους σε εταιρεία στην Ελευσίνα


Ανασφάλιστοι 7 στους 16 εργαζόμενους σε εταιρεία στην ΕλευσίναΣε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία και επιβλήθηκε πρόστιμο

Έλεγχο για ανασφάλιστη εργασία, ύστερα από καταγγελία στην ειδική γραμμή καταγγελιών 11012, διενεργήθηκε, σήμερα στην Ελευσίνα, σε εταιρεία εμπορίας δομικών υλικών.

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι από τους 16 εργαζόμενους που απασχολούνταν κατά τη στιγμή του ελέγχου οι επτά ήταν ανασφάλιστοι.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της.....................................
εταιρείας σχηματίσθηκε δικογραφία για απασχόληση ενός αλλοδαπού που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα, ενώ του επιβλήθηκαν επί τόπου οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ύψους 3.500 ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ.

Από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας διενεργείται περαιτέρω αστυνομικός έλεγχος για τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.

Ο αλλοδαπός που διέμενε και εργάζονταν παράνομα στην εταιρεία, υπήκοος Πακιστάν, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ στη συνέχεια θα κινηθεί η διαδικασία για την επιστροφή του στη χώρα του.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε από μεικτό κλιμάκιο των Τμημάτων Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ. Newsbeast.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails