Αχαΐα: Στο φως σκάνδαλο με πλαστές άδειες φορτηγών...



Άμεση επικοινωνία Κατσιφάρα με το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης...
Στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης παραπέμπεται από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα υπόθεση που αφορά σε μεγάλης έκτασης. Εξετάζεται η .......................................

εμπλοκή υπαλλήλων
πλαστογράφηση αδειών φορτηγών αυτοκινήτων στην Πάτρα και στην οποία φέρεται να συμμετέχουν υπάλληλοι Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, η υπόθεση, όπως καταγγέλθηκε στο thebest.gr, αφορά στην πλαστογράφηση των αδειών φορτηγών διεθνών μεταφορών που εισάγονταν στην Ελλάδα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «βαφτίζονταν» ελληνικά ενώ η ίδια διαδικασία φέρεται να ακολουθείτο και σε περιπτώσεις εικονικής αλλαγής κινητήρων που «βαφτίζονταν» σύγχρονης αντιρυπαντικής τεχνολογίας.

Έως αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η έκταση του σκανδάλου και ο αριθμός των εμπλεκομένων σ’ αυτό, αν και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν ότι υπάρχουν ενδείξεις παρατυπιών ή παράνομων ενεργειών αποφάσισαν, πέραν των άλλων εσωτερικών διαδικασιών, να ενημερώσουν σχετικά το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ώστε να ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα, να βγουν όλα στο φως και όπου υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν. Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας μίλησε τηλεφωνικά και με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος κ. Νομικό ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες.

Όπως πληροφορήθηκε το thebest.gr η πλαστογράφηση των αδειών των φορτηγών γινόταν με σφραγίδες που είχαν κλαπεί από την εν λόγω Υπηρεσία ενώ πιθανολογείται ότι στο κύκλωμα μετείχαν τόσο υπάλληλοι όσο και οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αγοράς φορτηγών.

Το thebest.gr πληροφορήθηκε χθες από ανώνυμη πηγή την ύπαρξη του σκανδάλου και σήμερα το πρωί επικοινώνησε με συνεργάτες του κ. Κατσιφάρα οι οποίοι επιβεβαίωσαν την εντολή του Περιφερειάρχη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ενημερωθεί ο επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
www.thebest.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails