Η κυβέρνηση «ανοίγει» τα μέτωπα με γιατρούς και ταξί


Πηγή: Καθημερινή
Αποφασισμένος να ανοίξει δύο «καυτά» μέτωπα φέρεται ο πρωθυπουργός και ήδη – σύμφωνα με πληροφορίες – έχει δώσει εντολή τους κυρίους Λοβέρδο και Ραγκούση να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πρόκειται για τη...................................
δραστική περικοπή των γιατρών των ασφαλιστικών ταμείων (και των αμοιβών τους), που δρομολογείται παρά την αντίδραση του συλλόγου τους, και βέβαια την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί η οποία αναμένεται να βγάλει και πάλι τους ιδιοκτήτες στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επισπεύσει τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις προκειμένου να ανέβει στη ΔΕΘ με ενισχυμένο το μεταρρυθμιστικό του προφίλ. Ταυτόχρονα, ο μεν κ. Ραγκούσης τον ενημέρωσε για την απόφαση του ΣτΕ εξηγώντας του ότι αυτή θα ενίσχυε περαιτέρω την κυβερνητική επιχειρηματολογία, ο δε κ. Λοβέρδος του είπε πως η «συντεχνία» των εν λόγω γιατρών έχει ούτως ή άλλως προαναγγείλει κινητοποιήσεις στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου θα ήταν καλύτερο να εξηγηθούν εγκαίρως στους πολίτες οι επιλογές της κυβέρνησης.


Σημειώνεται ότι το σχέδιο του κ. Λοβέρδου ενοποιεί τις αμοιβές των γιατρών των ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ στον ενιαίο πλέον ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ, βάζοντας πλαφόν 2.500 ευρώ στις μηνιαίες απολαβές τους αναλόγως τον αριθμό των ασθενών που θα τους εμπιστεύεται. Γι' αυτό άλλωστε και ο ίδιος υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα όχι μόνον θα καταστήσει πιο δίκαιο τον τρόπο πληρωμής τους, αλλά θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ασθενείς οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν θεράποντα μεταξύ πολύ περισσότερων γιατρών.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails