ΔΣΑ Αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου από τον Θεόδωρο Πάγκαλο


Αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου από τον Θεόδωρο Πάγκαλο Την αφαίρεση του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου "από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο αποφάσισε ομοφώνως το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου.

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ ανακοίνωσε ότι αφαιρεί τον τίτλο του επιτίμου δικηγόρου "από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε........................
συλλήβδην για τους δικηγόρους, την στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα".
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Αδαμόπουλου "δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος". "Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου", επισημαίνει.
Ο ΔΣΑ είχε εκφράσει και πάλι την έντονη αντίδρασή του για τις δηλώσεις του κ.Πάγκαλου σε ελβετική εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων είχε πει τα εξής:
"...Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο."  EΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails