ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ


Αποτάχθηκε από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή βαθμοφόρος, γιατί διέπραξε το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω βαθμοφόρος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω την 24/10/2008, από κλιμάκιο....................
του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων του ΛΣ, στο λιμάνι του Πειραιά, να παραδίδει χρηματικό ποσό σε κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ακριτικής περιοχής, προκειμένου να παραλάβει αντίγραφο απορρήτου προγράμματος νυχτερινών περιπολιών του σκάφους, με σκοπό να το παραδώσει σε διακινητή έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Δικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά, το οποίο τον κήρυξε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή. Στη συνέχεια, με απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το 2011, κηρύχθηκε εκ νέου ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών.

Η διαδικασία της απόταξής του από τις τάξεις του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ολοκληρώθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση του αρμόδιου Δευτεροβάθμιου Ανακριτικού Συμβουλίου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για πράξεις που θίγουν την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψη του στρατιωτικού και το κύρος του Σώματος.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, ο βαθμοφόρος στερείται του βαθμού τον οποίο φέρει και δεν εγγράφεται στα στελέχη εφεδρείας του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ. fimotro
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails