ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΔΕΞΙΑΣ !...



Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Deutschland Radio, χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την παροχή ψευδών, όπως είπε, στοιχείων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Τριτίν απάντησε σε...............................................

ερώτηση σχετικά με την κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Πρασίνων υπό τον Καγκελάριο Σρέντερ και την από μέρους της αποδοχή, της χαλάρωσης των κριτηρίων δημοσιονομικής σταθερότητας, καθώς και τις επικρίσεις που εξακολουθεί να δέχεται επί της απόφασης αυτής. ΄Όπως τόνισε, δεν ήταν η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Πρασίνων, που έλαβε τότε τη σχετική απόφαση για τα 15 κράτη μέλη της ευρωζώνης. Αυτό ήταν ομόφωνη απόφαση όλων των χωρών που συμμετείχαν στη νομισματική ένωση…

«Αυτό ήταν ένα πρόβλημα (η χαλάρωση των κριτηρίων σταθερότητας), που θα μπορούσε να παρακαμφθεί, όπως έχει αναφέρει και σε δηλώσεις του ο πρώην Καγκελάριος Κολ. Αυτό που κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει τότε ήταν ότι μια κυβέρνηση και μάλιστα, μια συντηρητική κυβέρνηση που σχημάτισε ένα κόμμα αδελφό των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα, θα έκρυβε σκόπιμα και συστηματικά τα στοιχεία για την εκπλήρωση των κριτηρίων αυτών και θα εξαπατούσε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Το να χρεώνουν οι συντηρητικοί στη Γερμανία, μετά από αυτά, μια πρώην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκαλεί έκπληξη»
είπε.
Ο κ. Τριτίν πρόσθεσε ότι «...οι εγκληματικές ενέργειες (της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από κανέναν . Αυτό ισχύει για όλους και πιστεύω ότι πρέπει (να θεωρούνται) υπεύθυνοι για την κατάσταση, όσοι έχουν εξαπατήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε τέτοιο βαθμό και όχι αυτοί που εξαπατήθηκαν».

Υ.Γ. Λογοπλόκου : Κι ύστερα οι κωλοδεξιοί μιλάνε για ευθύνες και κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ και το Γ. Παπανδρέου, την ίδια ώρα πούναι ρεζίλια των σκυλιών σ΄ όλη την Ευρώπη !
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails