Συγγενείς, κουμπάροι και φίλοι ανάμεσα στους 1.300 υπαλλήλους της Βουλής!


Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρωινή δήλωσή του στο ραδιόφωνο του Flash πρότεινε όπως στην εργασιακή εφεδρεία να μπουν άτομα που προσελήφθησαν στο Δημόσιο από το 1994 χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Στην πρόταση Μητσοτάκη, εμείς θα συμπληρώσουμε ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο υπουργός είναι όπως όλες οι διαδικασίες για την εργασιακή εφεδρεία να ξεκινήσουν από το άνδρο της αυθαιρεσίας των βουλευτών και των υπουργών που δεν είναι αλλο από τις προσλήψεις στην ίδια τη Βουλή των Ελλήνων.
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από το κυριακάτικο άρθρο της Στεφανίας Κασίμη στην εφημερίδα RealNews, οπου θα ανατριχιάσετε για το πόσο οικογενειακή υπόθεση έχουν γίνει οι προσλήψεις των υπαλλήλων της Βουλής,  όπου εκατοντάδες συγγενείς κουμπάροι και κομματικοί φίλοι έχουν αποκτήσει εσαεί στασίδι, μπαίνοντας από το παράθυρο χωρίς ΑΣΕΠ!! 
Γράφει λοιπόν η έγκυρη εφημερίδα:.............................................................
Ο κατάλογος των προσλήψεων εξ... αίματος δεν έχει τελειωμό. Ο πρώην πρόεδρος της Βούλης, Δημήτρης  Σιούφας, εκτός από τη κόρη του Στεφανία, η οποία από το 2002 είναι μόνιμη υπάλληλος στο προσωπικό του γραφείου στη Βουλή, είχε διορίσει τον κουνιάδο του Νίκο Χαλακατεβάκη, αλλά και τον γιο του κουμπάρου του, Γιώργο.
Η διάταξη Σιούφα, όμως, άνοιξε τις "πύλες" του Κοινοβουλίου σε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούσαν ως αποσπασμένοι στη Βουλή και επιθυμούσαν διακαώς να πάρουν μετάταξη. Από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Σεπτέμβρη του 2009 διορίστηκαν με αυτό τον τρόπο στη Βουλή τουλάχιστον 50 νέοι υπάλληλοι. Ο Δημήτρης Σιούφας βρήκε τρόπο να φέρει κοντά του, τόσο τον κουμπάρο του, Δημήτρη Ρεμπάπη, από το ΕΚΑΒ όσο και τον Δημήτρη Παπαγιάννη, στενό του συνεργάτη και πρώην ειδικό γραμματέα της Βουλής, από το Γενικό Λογιστήριο. Ενώ στο γραφείο του, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διορίστηκε...
με σύμβαση αορίστου χρόνου και η "κουμπάρα", η κυρία Φαλίτσα. Επί θητείας του, μετάταξη πήρε και η Παναγιώτα Χουντάλα, κόρη του γενικού διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης της Βουλής, που λίγο πριν από τις εκλογές του 2009 κατέφθασε από το Νοσοκομείο Παίδων. Προκλητική, επίσης, είναι η περίπτωση του διευθυντή του γραφείου του Φ. Πετσάλνικου, Στέλιου Χονδρονάσιου, ο οποίος μετατάχθηκε το 2008 από τη Γενική Στατιστική Υπηρεσία στον κλάδο Στατιστικής της Βουλής, συνταξιοδοτήθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2010 ξαναδιορίστηκε στο γραφείο του προέδρου ως μετακλητός.
Επίσης, με πολύ μικρή προϋπηρεσία μονιμοποιήθηκαν η ανιψιά του έκτου αντιπροέδρου της Βουλής Βαΐτση Αποστολάτου, Μαρκησία, η κόρη του πρώην αντιπροέδρου Γιάννη Τραγάκη, Αργυρώ, καθώς και η ανηψιά της Έλσας Παπαδημητρίου, Μικαέλα-Ελισάβετ.
Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της Ν.Δ. στη Βουλή παρήλασαν περίπου 50 άτομα που διορίστηκαν ως προσωρινοί, αλλά ως δια... μαγείας παρέμειναν. Ανάμεσα τους, η κόρη του πρώην υπουργού Πέτρου Μολυβιάτη, Λώρα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, όπως και η γυναίκα του Αλεξάνδρα Μουρτζά. Το ίδιο ισχύει και για τη σύζυγο του βουλευτή Χρήστου Σταϊκούρα, Άρτεμη Πάνου, που εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου, αλλά και για την πρώην ευρωβουλευτή Μερόπη Καλδή και τον πρώην βουλευτή Γιάννη Κουράκο.
Στη Βουλή εργάζονται, επίσης, η κόρη του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Νάσια, όπως και η κόρη του πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ και υποψήφιου με τη Ν.Δ. Σεραφείμ Λιάπη, Δήμητρα, η οποία μονιμοποιήθηκε από μετακλητή στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη της Αγλαΐας Μπαλαμάτση, η οποία επιμελείται ιστοσελίδες του ΠΑΣΟΚ. Προσελήφθη ως μετακλητή και μονιμοποιήθηκε με πλεονάζοντα χρόνο μόλις 4 μήνες και 27 ημέρες.
Μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής είναι, από το 2008, και οι παλαιοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως η ιδιαιτέρα του Γεωργία-Αναστασία Σαμιώτου.
Από κλητήρας... Δήμαρχος!
Πριν από δέκα χρόνια, μια άλλη διάταξη έστρωσε το χαλί για εκατοντάδες ακόμη προνομιακούς διορισμούς στο Δημόσιο. Η απόφαση προέβλεπε των αντικατάσταση των συνεργατών-γραμματέων των βουλευτών με επιστημονικούς συνεργάτες. Έδινε όμως παράλληλα τη δυνατότητα στους παλαιούς υπαλλήλους να διοριστούν σε προσωποπαγείς θέσεις της Βουλής και στη συνέχεια να μεταταγούν σε κενές θέσεις νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και ΝΠΔΔ, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ! Μεταξύ αυτών, τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η σύζυγος του πρώην υφυπουργού οικονομίας Αντώνη Μπέζα, Αθηνά Καρβούνη. Μέσως... Βουλής, έγινε υπάλληλος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το 2010 αποσπάσθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο οποίος είναι και ένας από τους 151 οργανισμούς που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία. Χρήση της συγκεκριμένης διάταξης έκανε η κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, Αριάδνη, που είχε διοριστεί ως δόκιμη στο γραφείο του στη Βουλή και στη συνέχεια πήρε μετάταξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου παραιτήθηκε το 2006. Δια της ίδιας οδού διορίστηκε στο πανεπιστήμιο η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στον νομό Μαγνησίας Πετρούλα Ντελεδήμου, όπως και ο γιος του Βουλευτή Σάμου του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου, Χαράλαμπος, ο οποίος πήρε μετάταξη για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
http://online-pressblog.blogspot.com/2011/10/1300.html
 
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails