Σε 14 Οργανισμούς η εργασιακή εφεδρεία


Σε 14 Οργανισμούς η εργασιακή εφεδρεία

Έως την Τετάρτη πρέπει να καταθέσουν τις λίστες με το προσωπικό που φεύγει

Διορία έως την ερχόμενη Τετάρτη έχουν οι διοικήσεις των οργανισμών, όπου θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, προκειμένου να καταθέσουν τις λίστες, με το πλεονάζων προσωπικό, βάσει των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, έχει...........................................
σταλεί, από την προηγούμενη Παρασκευή, με την ένδειξη «κατεπείγουσα», η εγκύκλιος για την «εφαρμογή των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία», από το υπουργείο Υποδομών προς τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα των Γενικών Γραμματειών Δημοσίων και Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων.

Πάντως, στην εν λόγω λίστα συμπεριλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών δημόσιες εταιρείες, όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Η εγκύκλιος αφορά τους εξής 14 οργανισμούς:

* Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)
* Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ)
* Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ
* Εταιρία Παγίων ΕΥΑΘ
* Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ)
* Αττικό Μετρό
* Ινστιτούτο Εκπαίδευσης κι Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου
* Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών
* Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
* ΔΕΠΑΝΟΜ
* ΘΕΜΙΣ
* Εγνατία Οδός
* ΕΥΑΘ
* ΕΥΔΑΠ

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι «ύστερα από την ψήφιση του νόμου "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015", από τη Βουλή των Ελλήνων, παρακαλούμε αφού μελετήσετε ειδικότερα τα οικεία άρθρα 33 και 34 του ανωτέρου νόμου που αφορούν την προσυνταξιοδότικη διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία, να αποστείλετε άμεσα (και όχι αργότερα από την 26 - 10 - 2011) τις αντίστοιχες καταστάσεις του προσωπικού των φορέων σας που εμπίπτουν στις ανωτέρω ρυθμίσεις».

Παράλληλα, εντός των ημερών αναμένεται να δοθεί και η συνέχεια με τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, καθώς οι περισσότερες διοικήσεις έχουν ήδη δώσει σχετική προφορική εντολή στις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αναζητήσουν εάν εμπίπτει ή όχι το προσωπικό στα άρθρα 33 και 34 του νόμου.

Την εγκύκλιο δημοσιοποίησε το Συντονιστικό των ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ, και των Σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ-ΗΔΙΚΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.-ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

Πηγή: 24h.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails