ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ !...



Με στόχο την απαραίτητη «φυγή προς τα μπρός» της Ελλάδας είναι απαραίτητο, ο Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στην ανάληψη πολιτικών και διεθνών πρωτοβουλιών που θα δώσουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά και θα μας οδηγήσουν, επιτέλους στην ανάπτυξη και στην έξοδο από το τούνελ. Συγκεκριμένα:......................................................................

i. Άμεσα, σύγκλιση τριμερούς συνάντησης στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, του Προέδρου της Κύπρου και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Αντικείμενο της συνάντησης ο τρόπος αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της Ν.Α. Μεσογείου, η εγγύηση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, η ροή του Φυσικού αερίου ή και του πετρελαίου προς τους δυνητικούς αποδέκτες (το ενδεχόμενο υλοποίησης της πρότασης Νετανιάχου για gas pipe line προς Ευρώπη μέσω Ελλάδας).
ii. Ανάδειξη ως νέου Οικονομικού Χώρου, της περιοχής της Μεσογείου.
Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς άμεση συνάντηση στην Αθήνα των Πρωθυπουργών των Μεσογειακών Κρατών.
Στόχος η οικοδόμηση ενός νέου Οικονομικού Χώρου, ως αντίπαλου δέους στην πολιτική των Βορειοερωπαίων με παρεμβάσεις στον τομέα της πραγματικής οικονομίας.
Ειδικό καθεστώς στο εμπόριο-μεταφορές-αξιοποίηση υδρογοναν-θράκων-ναυτιλία-τουρισμό-αγροτική / βιομηχανική παραγωγή μεταξύ των Μεσογειακών Κρατών (ακόμα και με Free trade zones).
Διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ Κρατών με δυναμική στο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής. Παράλληλα να προσκληθούν ως παρατηρητές εκπρόσωποι των ΗΠΑ-Ρωσίας- Χωρών της BRICH(Βραζιλία-Ινδία-Κίνα).

Διερεύνηση έκδοσης Ομολόγου (ή άλλου χρηματοοικονομικού προϊόντος) για την από κοινού ανάπτυξη των προαναφερθέντων τομέων στις χώρες της Μεσογείου.
Διερεύνηση σύστασης και λειτουργίας Μεσογειακής Επενδυτικής Τράπεζας με προφανείς στόχους .

iii. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ιδίως με την δεύτερη ιδιότητα) συνάντηση στην Αθήνα του Προέδρου και αντιπροσώπων των Χωρών της BRICH (Βραζιλίας-Ινδίας-Κίνας). Αντικείμενο ο ρόλος των Χωρών της BRICH στον νέο Παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας-η πράσινη ανάπτυξη-η εισαγωγή καινοτομιών στην παραγωγή-η διαδικασία μεταφοράς της γνώσης και του know how μεταξύ των χωρών, η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.
Οι κινήσεις αυτές πρέπει να ανακοινωθούν πριν την Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης, ώστε εγκαίρως να σταλούν και τα σχετικά μηνύματα .
Επίσης προτείνεται :

α. Να τιτλοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ελληνικής Πολιτείας από την Γερμανική Πολιτεία και που ανάγονται :
i. Στο ποσό των 7.100.000.000 δολαρίων ΗΠΑ, που της επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας.
ii. Στο αναγκαστικό δάνειο των 3.500.000.000 δολαρίων ΗΠΑ που εισέπραξε κατά τα έτη 1942-43.
iii. Στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν από Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους οι πρόγονοι της Μέρκελ.
Οι απαιτήσεις αυτές, (φυσικά ανατοκιζόμενες), να εκχωρηθούν κατά ένα μέρος στους Δανειστές μας, ώστε να αποπληρωθούν άμεσα τα οφειλόμενα.
β. Να τιτλοποιηθούν οι απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου από τα προσδοκώμενα οφέλη των γεωτρήσεων σε υδρογονάνθρακες και να χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.
γ. Να προσκληθούν οι Έλληνες της διασποράς να συμμετάσχουν στην αγορά αναπτυξιακών ομολόγων, προκειμένου με αυτά να «αγορασθούν» οι προς ιδιωτικοποίηση εταιρείες του Δημοσίου ή και τα Δημόσια ακίνητα.
Δημήτρης Σκουτέρης
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails