Γραφεία τελετών και εκκενώσεις βόθρων, οι πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή...


Ιδιοκτήτες βυτίων μεταφοράς λυμάτων και γραφείων τελετών φοροδιαφεύγουν σ’ όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου. Πρωταθλητές όμως και στις δύο κατηγορίες είναι οι ιδιοκτήτες της Μεσσηνίας. Αυτό τονίζει στην "Ε" ο διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Νίκος Κολετζάκης. Και εξηγεί ότι.......................................
, όπως έδειξαν οι έλεγχοι, αυτές οι δύο κατηγορίες επαγγελματιών δεν κόβουν αποδείξεις και τιμολόγια, με αποτέλεσμα να χάνεται εισόδημα που δε δηλώνεται, αλλά και ΦΠΑ.
Οπως είπε ο κ. Κολετζάκης, όσον αφορά τους βυτιοφορείς, ελέγχθηκαν οι καταστάσεις από τον όγκο των λυμάτων που παρέδωσαν συγκεκριμένες μέρες στους βιολογικούς καθαρισμούς. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν τα στοιχεία που δείχνουν από πού και από ποιους προέρχονται τα λύματα τις μέρες αυτές. Και τις συγκεκριμένες μέρες δε βρέθηκαν παραστατικά για τα ποσά που εισπράχθηκαν, καθώς ο επαγγελματίας δεν έκοψε, όπως όφειλε, ούτε αποδείξεις ούτε τιμολόγια σε ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων.
Ο διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ επεσήμανε ότι «η Μεσσηνία είναι πρωταθλήτρια γιατί εκεί βρέθηκε επαγγελματίας με 7.500 παραβάσεις(!) σε ελέγχους τα 2 τελευταία χρόνια (2010 και 2009)». Ακόμα ενημέρωσε ότι βρέθηκαν βυτιοφορείς με 3.500, 1.500, 1.300 και 1.200 παραβάσεις...
Για τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών παρατήρησε ότι δεν έκοβαν αποδείξεις και τιμολόγια για τις υπηρεσίες τους - αποκαλύπτοντας ότι τα στοιχεία για τους ελέγχους το ΣΔΟΕ τα πήρε από τα νοσοκομεία και τις αναγγελίες για τις κηδείες.
Ο κ. Κολετζάκης σημείωσε επίσης ότι ανάλογοι έλεγχοι έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα στα μεσιτικά γραφεία και στα ενεχυροδανειστήρια.
www.eleftheriaonline.gr
Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

καθαρισμός βόθρου είπε...

Επίσης την "λίστα Λαγκάρντ" αυτοί την εξαφάνισαν.

εκκενώσεις βόθρων είπε...

Για να λειτουργήσει ένα κράτος ομαλά, δεν πρέπει να στηρίζεται στους νόμους αλλά στην ηθική και αξιοπρεπή συμπεριφορά των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails