Χαμηλόμισθοι… μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό


Χαμηλόμισθοι… μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικόΣτη δημοσιότητα την επόμενη βδομάδα η λίστα των μεγαλοοφειλετών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα τη λίστα των φυσικών προσώπων που συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Υπάρχει λίστα...........................................................
» τόνισε ο Ε. Βενιζέλος και συμπλήρωσε «15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν οφειλές 37 δισ. ευρώ. 9.000 φυσικά πρόσωπα οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ» αποκαλύπτοντας ότι σήμερα περιμένει θετική απάντηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την άλλη βδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα. Ανάμεσα σε αυτούς είπε πως είναι όμως πεθαμένοι και πτωχευμένες επιχειρήσεις.

Οι καταθέσεις στην Ελβετία

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας, με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αντίστοιχη με αυτή που υπέγραψαν Ελβετία και Γερμανία.

«Πιέζουμε ώστε να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία...Η Ελβετία είναι σε διαπραγμάτευση μαζί μας...Ζητούμε την επέκταση του μοντέλου που έχει διαμορφωθεί και σε εμάς», σημείωσε ο υπουργός.

Όσο για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό το 2009 αποκάλυψε ότι υπάρχουν άτομα που διακίνησαν μεγάλα ποσά αλλά δηλώνουν 1000 ευρώ εισόδημα. Επίσης είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει τα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2010 και του 2011.

Μετά την άρση του απορρήτου βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 5,4 δισ. ευρώ το 2009

Στα 5,5 δισ. ευρώ ανήλθαν τα εμβάσματα που εστάλησαν στο εξωτερικό το 2009, αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών. Από τις διασταυρώσεις που έγιναν βρέθηκαν 542 περιπτώσεις φορολογούμενων που έκαναν μεταφορές κεφαλαίων άνω των 100.000 ευρώ και δήλωναν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις διασταυρώσεις: 542 άτομα δήλωσαν εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, 1.143 άτομα δήλωσαν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ και συνολικά 3718 άτομα που δήλωναν εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, είχαν βγάλει έξω 5,4 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τη Siemens είπε ότι η λύση θα γίνει νόμος του κράτους αλλιώς η λύση θα δοθεί στα δικαστήρια.

Πηγή: 24h.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails