Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Ρεπορτάζ : Νίκος Φώσκολος
(από το Έθνος)
Ανεβαίνει από σήμερα ο απεργιακός πυρετός σε ολόκληρη τη χώρα και παραλύουν σταδιακά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας με κορύφωση τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους..................

αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και στις μεγάλες περικοπές για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει από την Παρασκευή καλέσει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σήμερα και αύριο σε "όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν".
Τα ιατρεία του ΙΚΑ θα λειτουργούν σήμερα και όλη την εβδομάδα με προσωπικό ασφαλείας, λόγω 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, ενώ από σήμερα κατεβάζει ρολά και η Αγροτική Τράπεζα για τον ίδιο λόγο.
Δεμένα τα πλοία
Από το πρωί δένουν και τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη 24ωρη της ΠΕΜΕΝ.
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι εφοριακοί με 48ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι την Πέμπτη, ενώ ξεκινά και η 10ήμερη απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Οι τελωνειακοί ανέστειλαν τη 10ήμερη απεργία που είχαν προκηρύξει από την Παρασκευή, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να την κηρύξει παράνομη και καταχρηστική.
Προχωρούν ωστόσο σε 24ωρη απεργία σήμερα και συνεδριάζουν εκ νέου το απόγευμα με αντικείμενο τη λήψη απόφασης για επαναλαμβανόμενες 24ωρες.

Την Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι, ενώ την ίδια ημέρα ξεκινά η 3ημερη κινητοποίηση των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Από την Τετάρτη, οπότε και θα απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, η παράλυση της χώρας γενικεύεται.
Διήμερη απεργία έχουν εξαγγείλει για Τετάρτη και Πέμπτη δάσκαλοι και καθηγητές, τραπεζοϋπάλληλοι, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
Κλειστά θα μείνουν επίσης καταστήματα, αρτοποιεία και βενζινάδικα.
Συγκεντρώσεις

Δύσκολη αναμένεται να είναι η εβδομάδα για το επιβατικό κοινό
Την Τετάρτη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ την Πέμπτη την ίδια ώρα στο Σύνταγμα.
Το ΠΑΜΕ καλεί την Τετάρτη στις 11:00 στην Ομόνοια και την Πέμπτη σε περικύκλωση της Βουλής.
Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις τέσσερις στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ενάντια στις μισθολογικές περικοπές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα
Εβδομάδα των... Παθών θα είναι και αυτή που ξεκινά σήμερα για το επιβατικό κοινό καθώς λόγω των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι μετακινήσεις θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας μεθαύριο και την Πέμπτη και να μην ακινητοποιήσουν πλήρως τις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέγγιση των διαδηλωτών στο κέντρο. Οι ακριβείς ώρες των στάσεων θα καθοριστούν από τα Διοικητικά Συμβούλια του κάθε μέσου χωριστά σήμερα ή αύριο.
Το Μετρό
Ομως τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στον σταθμό "Δουκίσσης Πλακεντίας" και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Ωστόσο χωρίς Προαστιακό Σιδηρόδρομο και τρένα του ΟΣΕ θα μείνει η χώρα από την Τρίτη έως και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της διήμερης κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Χειρόφρενο για δύο ημέρες -Τετάρτη και Πέμπτη- τραβούν και οι αυτοκινητιστές ταξί μαζί με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ., ενώ αποκλεισμένη από αέρος τις ίδιες ημέρες θα μείνει η Ελλάδα λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το συγκεκριμένο διήμερο καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια. fimotro
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails