ΒΟΛΟΣ: Τραπεζικός στο κόλπο της ληστείας!


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Ο υπάλληλος ενημέρωνε τους ληστές για τις μεγάλες αναλήψεις...
Στη φάκα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου πιάστηκαν τρεις από τους τέσσερις δράστες οι οποίοι στις 10 Οκτωβρίου κατάφεραν να αποσπάσουν από 51χρονο Βολιώτη το ποσό των 20.000 ευρώ, λίγη ώρα μετά την ανάληψη των χρημάτων από την Πανελλήνια Τράπεζα στο Βόλο. Στην ομάδα των........................................
τεσσάρων συμμετείχε και...
ένας υπάλληλος τράπεζας, ο οποίος γνώριζε τέσσερις ημέρες πριν πως ο 51χρονος επιθυμούσε να κάνει ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού, με αποτέλεσμα μαζί με τους φίλους του να οργανώσει τη ληστεία σε βάρος του άνεργου Βολιώτη.


Μια καλά στημένη δουλειά είχαν οργανώσει τέσσερις φίλοι. Ένας υπάλληλος του υποκαταστήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας 37 ετών από το Βόλο, ένας 25χρονος από το Βόλο, ένας 40 ετών από την Τρίπολη κι ένας τέταρτος ο οποίος διαφεύγει από την αστυνομία κατάφεραν με συντονισμένες κινήσεις να κλέψουν από 51χρονο άνεργο Βολιώτη το ποσό των 20.000 ευρώ, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των χρημάτων από την τράπεζα.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας, η επιχείρηση στήθηκε από τον τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τον 51χρονο Βολιώτη μιας και ήταν πελάτης της τράπεζας.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ομάδα φαίνεται πως παρακολουθούσε τον 51χρονο. Ο άνεργος Βολιώτης είχε ενημερώσει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου τηλεφωνικά τον υπάλληλο της τράπεζας για την ανάληψη των χρημάτων που θα έκανε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Έτσι η ομάδα είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει τις κινήσεις της. Μόλις ο 51χρονος πήρε τα χρήματα από την τράπεζα με το μηχανάκι του κατευθύνθηκε αρχικά στο λογιστή του κι έπειτα σε συγγενικό του πρόσωπο.

Λίγες ώρες μετά και μόλις έφτασε στο σπίτι του στην περιοχή της Νεάπολης δέχτηκε επίθεση δύο εκ των τεσσάρων δραστών. Ο 25χρονος Βολιώτης και ο τέταρτος που ακόμη αναζητείται από τις αρχές, φορώντας ιατρικές μάσκες για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στον 51χρονο στην αυλή του σπιτιού του και με ακαριαίες κινήσεις πήραν από την αριστερή τσέπη του μπουφάν του τις 20.000 ευρώ.


Έξω από το σπίτι ανέμενε ο 40χρονος, ο οποίος είχε ήδη ανοίξει τις δύο πόρτες του ενοικιασμένου αυτοκίνητου που χρησιμοποιούσε και μόλις οι συνεργοί του τελείωσαν τη δουλειά εισήλθαν στο Ι.Χ. και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Κατσίκας επεσήμανε πως τα στοιχεία που έκαναν εντύπωση στην υπόθεση ήταν πως ο παθών δεν πήγε σπίτι του κατευθείαν μετά την ανάληψη, ενώ οι δράστες τον περίμεναν έξω από το σπίτι του μέχρι να επιστρέψει, αλλά και η κίνηση που έκαναν να αρπάξουν τα χρήματα, μιας και δεν έκαναν σωματική έρευνα αλλά πήραν γρήγορα από συγκεκριμένη τσέπη τα χρήματα.

Ο παθών αναγνώρισε τον 25χρονο δράστη καθώς κατά τη διάρκεια πάλης βγήκε η μάσκα που φορούσε, ενώ στην ανάκριση οι δράστες αποκάλυψαν τις φιλικές τους σχέσεις. Να σημειωθεί πως ο 40χρονος από την Τρίπολη έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο με απάτες σε τράπεζες, ενώ ο υπάλληλος της τράπεζας αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Οι άλλοι δύο Βολιώτες δεν είχαν εμπλακεί άλλη φορά σε αξιόποινη πράξη, ενώ τα χρήματα δεν βρέθηκαν. Ο τέταρτος συμμετέχων στην υπόθεση ακόμη αναζητείται.

Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί εξαιτίας παρέλευσης του αυτοφώρου, η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
www.taxydromos.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails