Γιώργος και υπουργοί «άσπρισαν» σε μια νύχτα


Η αδρεναλίνη της χρεοκοπίας έκανε καλά τη δουλειά της

Η αδρεναλίνη της χρεοκοπίας άσπρισε τα μαλλιά του πρωθυπουργού και των υπουργών του, σχεδόν εν μία νυκτί! Ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της πρωτοφανούς για τη χώρα κρίσης, «άσπρισαν» σε μηδενικό χρόνο....................

Το ίδιο κι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Ακόμη κι ο ξανθός κ. Γιάννης Ραγκούσης, από το φυσικό μελί πέρασε στο γκρίζο σαντρέ.

Δεν θα ήταν παράξενο να φανταστεί κανείς εφιαλτικές νύχτες στο Καστρί, με τον πρωθυπουργό να μην μπορεί να κλείσει μάτι από το άγχος για το τι του ξημερώνει η επόμενη μέρα. Αυτές οι αλλόκοτες νύχτες της τελευταίας διετίας έχουν αλλάξει την εικόνα των υπουργών οριστικά.



«'Ασπρισα σε μια νύχτα», λέει ο λαός προκειμένου να περιγράψει τις πολύ δύσκολες περιόδους στη ζωή του. Κι οι γιατροί δίνουν τη δική τους εξήγηση για το σύνηθες στην εξουσία φαινόμενο του σχεδόν αυτόματου ασπρίσματος της κόμης: η υπερέκκριση αδρεναλίνης λόγω στρες βάφει λευκά τα μαλλιά.

Οι σκοτούρες της εξουσίας λειτουργούν σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο. Βάφουν τα μαλλιά καλύτερα κι από τον πιο ακριβοπληρωμένο κομμωτή. Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», μόλις 44 μέρες από την ώρα που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ χρειάστηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να αλλάξουν χρωματικό τόνο τα μαύρα του μαλλιά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το στρες ασπρίζει πρόωρα τα μαλλιά εξαιτίας της χημικής ουσίας αδρεναλίνη, η οποία προκαλεί βλάβες στο DNA. Η πιο ήπια από αυτές είναι το γκριζάρισμα των μαλλιών. Οπως εξηγούν οι επιστήμονες, οι σύντομες αλλά έντονες περίοδοι στρες ωφελούν τον οργανισμό, καθώς η αδρεναλίνη τον προετοιμάζει και τον θέτει σε εγρήγορση. Οταν όμως το στρες είναι συνεχές, αλλάζει το DNA του πάσχοντος.

Αυτά αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στη Βόρειο Καρολίνα, που ανοίγει τον δρόμο για την επινόηση φαρμάκων για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα από την έντονη ψυχική πίεση. Τα φάρμακα θα μπορούν επίσης να εμποδίζουν το πρόωρο άσπρισμα των μαλλιών.Newsbeast.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails