Στο Εφετείο η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου




Στο Εφετείο βρίσκεται η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους 14.700 οφειλέτες του Δημοσίου με βεβαιωμένα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από μία εντολή και δύο υπομνήσεις του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ.Πεπόνη προς τους αρμοδίους του ΥΠΟΙΚ -με την τελευταία υπόμνηση, την περασμένη εβδομάδα, να επισείει την ενεργοποίηση κυρώσεων για την περίπτωση περαιτέρω αργοπορίας- η λίστα έφθασε τελικώς στο Εφετείο το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει...........................
τα στοιχεία 14.700 οφειλετών (6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα) με ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Αφού μελετήσει τα στοιχεία, ο κ. Πεπόνης αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες στις προβλεπόμενες από το νόμο για τη φοροδιαφυγή κινήσεις που ορίζονται και στη σχετική εγκύκλιο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή.


Σημειώνεται ότι κ. Παντελής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής», στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει ήδη δικαστική εκκρεμότητα για την οφειλή, οι υπόχρεοι θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία των αυτοφώρου.


Τα συνολικά χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων, φέρονται να ανέρχονται στο ποσό των 37 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φθάνει τα 41 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά οφείλονται στο Δημόσιο από συνολικά 900 χιλιάδες πρόσωπα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ποσά μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=103858&catID=14&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails