Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας καυσίμων


lathremporia_11-4-2012Με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο Αιγάλεω Αττικής, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξάρθρωσε...
τη Μ. Τρίτη κύκλωμα εκτεταμένης νοθείας και λαθρεμπορίας καυσίμων.  
Ειδικότερα, τα............................
μέλη του κυκλώματος νόθευαν πετρέλαιο ναυτιλίας με ειδικά μηχανήματα, φίλτρα και χημικά πρόσθετα και το μετέτρεπαν σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν δεξαμενές με διάφορες ποσότητες καυσίμων, μηχανισμοί και φίλτρα διήθησης, χημικές ουσίες ανάμειξης και φορτηγά οχήματα μεταφοράς, ενώ συνελήφθησαν  τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 37, 50, 27 και 21 ετών.
lathremporia1_11-4-2012lathremporia2_11-4-2012Επίσης, για την εμπλοκή του στην υπόθεση αναζητείται ένα ακόμα άτομο.
Όπως διαπιστώθηκε το κύκλωμα είχε διακινήσει ποσότητες λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων, μεταξύ 18.000 – 30.000 λίτρα ημερησίως, με την οικονομική ζημιά για το  Ελληνικό Δημόσιο να ξεπερνά, στο τελευταίο 4μηνο, το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και τον τελωνειακό κώδικα για το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ο 37χρονος, ως ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας και μεταπώλησης υγρών καυσίμων με έδρα το Πέραμα Αττικής, μαζί με τον 50χρονο, από 4μήνου τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει στο Αιγάλεω Αττικής, οργανωμένη μονάδα παραγωγής - επεξεργασίας και νόθευσης πετρελαιοειδών καυσίμων.
lathremporia3_11-4-2012lathremporia4_11-4-2012Συγκεκριμένα, προέβαιναν σε ανάμειξη ποσοτήτων πετρελαίου, όπως αργού, κίνησης ναυτιλίας, καθώς και άλλων υγρών χημικών πρόσθετων, ενώ στη συνέχεια υπέβαλλαν σε διήθηση μέσω ειδικών μηχανημάτων και φίλτρων, μετατρέποντας τα σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, το οποίο διέθεταν στη συνέχεια στο ελεύθερο εμπόριο.
Η συγκεκριμένη μονάδα επεξεργασίας και νόθευσης των καυσίμων αποτελούνταν από δύο κλειστούς χώρους – αποθήκες, ένας από τους οποίους χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο νόθευσης και επεξεργασίας, ενώ ο δεύτερος ως χώρος στάθμευσης των βυτιοφόρων.
Κοντά σε αυτούς, βρέθηκε και άλλος χώρος, αποτελούμενος από δύο αποθήκες, στις οποίες οι δράστες είχαν τοποθετήσει ειδική επένδυση, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.
από directNEWS.grShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails