Χαμηλό βαρομετρικό στη ΝΔ


του Σπύρου Γκουτζάνη

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στη ΝΔ καθώς η ηγεσία αδυνατεί να αναστρέψει το κλίμα ηττοπάθειας που έχει ενσκήψει στον κομματικό μηχανισμό μετά τις ατυχείς επιλογές του κ. Καραμανλή να συγκαλύψει τα γαλάζια σκάνδαλα και να κλείσει νύχτα την Βουλή.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η δυστοκία στην κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου και η γκρίνια για το σίριαλ γύρω από το όνομα της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου. Η πιθανότητα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟκ ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίου δημιουργεί επιπλέον προβληματισμό καθώς όπως λένε στη ΝΔ «ο κ. Παπακωνσταντίνου πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται». Από το περιβάλλον της κυρίας Μπακογιάννη διαρρέει ότι «έχει κλειδώσει το όνομα της κυρίας Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου». Ωστόσο πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου εκφράζουν επιφυλάξεις και για το αν αυτή είναι η απόφαση του κ. Καραμανλή αλλά και για το αν είναι η ενδεδειγμένη υποψηφιότητα δεδομένων των πολιτικών συνθηκών.


Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωεκλογών πάντως την Πέμπτη δεν συζητήθηκε το θέμα του ευρωψηφοδελτίου. Ο γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Ζαγορίτης είπε ότι είναι προνομία του πρωθυπουργού και απέφυγε να προσδιορίσει ακόμη και τον χρόνο και τον τόπο της ανακοίνωσης των ονομάτων. Το κλίμα στην σύσκεψη που έγινε στην Ρηγίλλης ήταν βαρύ και μόνο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ταυτισμένη με τον κ. Καραμανλή διατηρούσε το γνωστό της χαμόγελο. Στην δήλωσή της πάντως περιορίστηκε να πει ότι η ΝΔ ξεκινά με αισιοδοξία σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές εκτός από την ευρωπαική τους διάσταση έχουν και εσωτερική πολιτική διάσταση και συνέστησε στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και στα πολιτικά κόμματα να κάνουν αντιπαράθεση με πολιτικό λόγο και προτάσεις και όχι με ξύλινο λόγο και καταγγελίες. Με βαρυά διάθεση ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης αρχικά θέλησε να αποφύγει την δήλωση στα σκαλοπάτια της Ρηγίλλης λέγοντας ότι τα έχουν πει οι συνάδελφοί του. Τελικά είπε ότι «δεν μπορούν να βγουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα αλλά θα έχουμε το μήνυμα των πολιτών». Ακόμη και ο γραμματέας του κόμματος κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι στόχος είναι η νίκη για να προσθέσει ότι «οι ευρωεκλογές ούτε ανεβάζουν ούτε κατεβάζουν κυβερνήσεις». Γενικότερα η Ρηγίλλης κατεβάζει το πήχη των προσδοκιών αποφεύγοντας να θέσει δημοσίως τους στόχους της. Στο παρασκήνιο ο άξονας Μαξίμου Ρηγίλλης θεωρεί βέβαιη την ήττα και ελπίζει σε διαφορά μικρότερη από 3% προκειμένου να είναι σε θέση να ελέγξει τις πολιτικές και εσωκομματικές εξελίξεις.

Ο κ. Καραμανλής σε μία επικοινωνιακή κίνηση επισκέφθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ προκειμένου να συγχαρεί τη νεολαία του κόμματος για τη νίκη της στις ευρωεκλογές.



ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails