Λίγο πριν το Deal ΑΝΕΚ και Μινωικές για την HSW

ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Πλησιάζει, όπως όλα δείχνουν, η αυλαία στο έργο "η πιο πολύφερνη νύφη της ελληνικής ακτοπλοϊας". Σύμφωνα με πληροφορίες της "Α", είναι πολύ κοντά η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Μινωικών Γραμμών και ΑΝΕΚ, ώστε η πρώτη να πουλήσει στη δεύτερη το ποσοστό που κατέχει στη Hellenic Seaways και ανέρχεται στο 33,35%.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος των Μινωικών, Εμανουέλ Γκριμάλντι, φαίνεται ότι τα έχει βρει με τον Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος μέσω της Sea Star ελέγχει το 37% της HSW.
Πρόκειται, εφόσον ολοκληρωθεί, για μία πολύ δυνατή κίνηση στην ακτοπλοϊκή σκακιέρα που θωρακίζει τον όμιλο της ΑΝΕΚ απέναντι στους ανταγωνιστές της σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Ολες οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις έγιναν κάτω από μυστικότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.Ο Πωλ Κυπριανού

Την περασμένη εβδομάδα, όταν είχαμε βρεθεί στη Νάπολη προσκεκλημένοι του ομίλου Γκριμάλντι και των Μινωικών, είχαμε ρωτήσει για την επόμενη ημέρα στην HSW τον Πωλ Κυπριανού, "δεξί χέρι" του Εμ. Γκριμάλντι και με αυξημένες αρμοδιότητες στον ιταλικό όμιλο. Μας είχε πει χαρακτηριστικά:

"Πράγματι βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές και συζητήσεις με την άλλη πλευρά. Εμείς συζητάμε να πουλήσουμε στην ΑΝΕΚ τη συμμετοχή που έχουμε στην HSW, αρκεί να ικανοποιηθούμε οικονομικά".

Οταν το ίδιο ερώτημα τέθηκε και στην πλευρά της ΑΝΕΚ υπήρξε "σιγή ασυρμάτου". Ούτε επιβεβαίωση, ούτε διάψευση.

Την HSW ελέγχει σήμερα διοικητικό συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από στελέχη της πλευράς Βαρδινογιάννη. Η κεφαλαιακή αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 194.037.500 ευρώ διαιρεμένη σε 77.615.000 μετοχές. Η ονομαστική αξία των μετοχών είναι 2,50 ευρώ. Βέβαια η συμφωνία πώλησης θα είναι σε υψηλότερο τίμημα ανά μετοχή.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας έχει βγάλει το πακέτο προς πώληση αλλά με τιμή που φθάνει τα 5,785 ευρώ περίπου. Ομως πληροφορίες θέλουν το τίμημα ανά μετοχή να είναι μικρότερο. Οψόμεθα.
axiaplus




ευχαριστούμε για την επίσκεψη

Reblog this post [with Zemanta]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails