Φάρσα το ακροβατικό που κάνει θραύση στο Διαδίκτυο

Ένα καλοσχεδιασμένο κινηματογραφικό «τρικ» και τίποτα παραπάνω αποδείχτηκε πως ήταν τελικά το επικίνδυνο ακροβατικό που κυκλοφορεί σε video στο Διαδίκτυο και δείχνει έναν Γερμανό μηχανολόγο να πραγματοποιεί ένα απίστευτο άλμα ακριβείας σε πλαγιά βουνού και να προσγειώνεται σε μια αυτοσχέδια πισίνα.

Το video που ονομάζεται «MEGAWOOSH Bruno Kammerl jumps» κέντρισε το ενδιαφέρον περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου, που το παρακολούθησαν μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας YouTube.

Αν και μερικοί «παρατηρητικοί» χρήστες αμφισβήτησαν εξ’ αρχής την αυθεντικότητα του video, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το πίστεψαν και θαύμασαν το «κουράγιο» του Bruno Kammerl, ο οποίος «ρίσκαρε» τη ζωή του.

Τώρα, η εταιρεία που δημιούργησε το συγκεκριμένο video παραδέχτηκε ότι όλα είναι προϊόν μοντάζ και πως το έκανε για διαφημιστικούς λόγους.

Πρόκειται για την εταιρεία «MRM Worldwide» που κατασκεύασε το video για λογαριασμό της Microsoft Germany και σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε:

«Απολαύσαμε τη συζήτηση που γινόταν σχετικά με την αυθεντικότητα του φιλμ. Στην αρχή δεν θέλαμε να παραδεχτούμε δημόσια ότι είναι ψεύτικο, αλλά αφότου διαβάσαμε τα σχόλια πολλών χρηστών του Διαδικτύου που το έπαιρναν στα σοβαρά και έλεγαν ότι θα το δοκίμαζαν και οι ίδιοι, αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε ανοιχτά ότι επρόκειτο μόνο για ψηφιακό μοντάζ και τίποτα περισσότερο».

Το μοντάζ έγινε σε τρεις ξεχωριστές σκηνές. Η πρώτη ήταν η «τσουλήθρα» του… κασκαντέρ, η δεύτερη ήταν η «απογείωση» από τη ράμπα και η τρίτη ήταν ένα απλό… πλατσούρισμα στην πισίνα.



Η MRM είπε ότι σκοπός αυτού του φιλμ ήταν «να διασκεδάσει το κοινό και να δείξει τις απίστευτες προοπτικές ενός καλού σχεδιασμού».

Στον ανεξέλεγκτο κόσμο του Διαδικτύου κυκλοφορούν πολλά ανάλογα παραπλανητικά video και οι χρήστες οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί με τις ιστοσελίδες, που τα αναπαράγουν χωρίς κανένα ενδοιασμό και καμία πρόνοια για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν ειδικά στα παιδιά.

Βέβαια ο Albert Einstein το είχε θέσει πολύ εύγλωττα: «Δύο πράγματα δεν έχουν όρια: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και δεν είμαι σίγουρος για το σύμπαν»…



zougla

Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails