Ε΄Τμήμα ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ρύθμιση για ημιυπαίθριους


Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, παραπέμπεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους, καθώς σύμφωνα με την εισήγηση του Ε΄ Τμήματός του προσκρούει στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στο άρθρο 24 για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η εισήγηση είναι καταπέλτης και δεν αφήνει κανένα «παράθυρο» για νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων ή όποιων αυθαίρετων κατασκευών.

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό όπου αναλύονται διατάξεις και ρυθμίσεις, εκείνο που θεωρείται κομβικό σημείο από τους ανώτατους δικαστές είναι το άρθρο 24 του Συντάγματος, όπου απαγορεύεται ρητώς η όποια επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και η καταστροφή της Φύσης και του οικιστικού περιβάλλοντος.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει για το θέμα με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, τον Σεπτέμβριο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αυτή η εξέλιξη επιτείνει την αγωνία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να προχωρήσουν σε πράξεις μεταβίβασης, αλλά και ότι προκαλεί επίσης ανησυχία στην κυβέρνηση που προσδοκά άμεσα, από τη ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ και την καταβολή προστίμων, έσοδα έως και 1,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Βλαχάκης τονίζει στην εφημερίδα ότι «η τακτοποίηση δεν σημαίνει και νομιμοποίηση, οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι αυθαίρετες κατασκευές και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν».



Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails