Μπλέξαν τις γραμμές τους για Χριστοφοράκο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ στη Ν.Δ. προκαλεί η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει στοιχεία από τον Μιχ. Χριστοφοράκο που να αποδεικνύουν την «ομολογία» του για τις μίζες που κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος.
Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν συνδιαλέγεται με έναν υπόδικο δέχεται εσωκομματικές βολές από βουλευτές και γαλάζια στελέχη που θεωρούν ότι η Ν.Δ. βγαίνει τελικώς εκτεθειμένη, ιδίως μετά την αρνητική απάντηση του άλλοτε πανίσχυρου γενικού διευθυντή της Ζίμενς Ελλάδος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.
Το πρόβλημα για Μαξίμου και Ρηγίλλης γίνεται ακόμη πιο έντονο, καθώς αρκετοί βουλευτές προεξοφλούν δημοσίως ότι στο σκάνδαλο της Ζίμενς έχουν εμπλακεί και στελέχη της Ν.Δ. Και κρίνουν, ουσιαστικά, ότι και το κυβερνών κομμα θα έπρεπε να αναζητήσει στοιχεία, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο και στην «πρόσκληση» που απηύθυνε προ ημερών στη Ν.Δ. ο Χριστοφοράκος.
«Αφήνουμε την πρόκληση μετέωρη»
«Το ΠΑΣΟΚ πήρε μια πρωτοβουλία και βγήκε μπροστά..... Αποδείξεις θα έπρεπε να ζητήσουμε κι εμείς για να γίνει ακόμη πιο φανερό ότι οι καταγγελίες Χριστοφοράκου είναι ψευδείς και ανυπόστατες. Δεν μπορούμε να αφήνουμε την πρόκληση μετέωρη...», σχολίαζε χθες βουλευτής της Β΄ Αθήνας, ο οποίος εξέφραζε την ανησυχία ότι από τη στάση του κόμματος «η κοινή γνώμη μπορεί να πάρει λάθος μηνύματα», σε συνδυασμό με την αναστολή της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου.
Το κλίμα που διαμορφώνεται έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς στο κάδρο της Ζίμενς έρχονται να βάλουν τη Ν.Δ. οι βουλευτές του κόμματος. Ο Γ. Μανώλης εμφανίσθηκε χθες (στο Μega) πεπεισμένος ότι «ένα 10% από το μαύρο χρήμα της Ζίμενς κατέληξε σε στελέχη της Ν.Δ.». Στοιχεία από τον κ. Χριστοφοράκο ζήτησε και ο Θόδ.
Καράογλου, προσθέτοντας με έμφαση (στον Αθήνα 9,84) ότι «εάν αποδείξει με στοιχεία ότι έχει χρηματίσει και άτομα που ανήκουν ή ανήκαν στη Ν.Δ. κι αυτά να τιμωρηθούν».
«Γιατί δεν απευθυνόμαστε στη Ζίμενς;»
Την κατεύθυνση της γερμανικής εταιρείας για την αναζήτηση στοιχείων υπέδειξε, ουσιαστικά, στη Ν.Δ. ο Γ. Σούρλας, από τη στιγμή που το κόμμα δεν επιθυμεί να κάνει συνομιλητή του τον Χριστοφοράκο.
«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι προμήθειες που παίρνει ο Χριστοφοράκος, αυτά τα ποσά του εκμαυλισμού και της εξαγοράς συνειδήσεων, ότι δεν τα γνώριζε η Ζίμενς... Γιατί δεν απευθυνόμαστε στη Ζίμενς;» είπε (στη ΝΕΤ 105,8) ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
Μέσα στο κλίμα αυτό και με στόχο να προλάβουν ένα μεγάλο εσωκομματικό ρήγμα, από Μαξίμου και Ρηγίλλης υπεραμύνθηκαν των κυβερνητικών χειρισμών εξαπολύοντας παράλληλα συντονισμένη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την απόφαση να απευθυνθεί με επιστολή στον κ. Χριστοφοράκο. «Η Ν.Δ. δεν ανοίγει διάλογο με τον υπόδικο, ο οποίος οφείλει να απολογηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, να καταθέσει τα πάντα για τους πάντες, για να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί του... Η κενή περιεχομένου και προσβλητική για τους θεσμούς επιστολή του ΠΑΣΟΚ μόνον ειρωνικά σχόλια προκαλεί», αντέδρασε ο γραμματέας του κόμματος Ελ. Ζαγορίτης. Για να ακολουθήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγ. Αντώναρος, ο οποίος εκτίμησε ότι «με την απερίγραπτη επιστολή που έστειλε στους συνηγόρους ενός φυγόδικου κατηγορουμένου, το ΠΑΣΟΚ διέπραξε μεγάλη γκάφα και γελοιοποιήθηκε...».
Στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα στο ζήτημα της έκδοσης του Μιχ. Χριστοφοράκου, που θα δώσουν την ευκαιρία στη Ν.Δ. να περάσει «σε επικοινωνιακή και νομική αντεπίθεση», όπως τόνιζαν χθες επιτελικά κομματικά στελέχη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν ένδικα μέσα κατά του κ. Χριστοφοράκου, προκειμένου να αποδείξει τις καταγγελίες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.



Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails