Στην Εισαγγελέα οι Δήμαρχοι Ζακυνθίων και Λαγανά


Την επίσκεψη εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, ως επί το πλείστον, δέχθηκε χθες το πρωί η Εισαγγελέας Ζακύνθου, στην οποία διαμαρτυρήθηκαν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί με την έλλειψη υδροδότησης και ζήτησαν την παρέμβασή της, ούτως ώστε ο κόσμος να μην ταλαιπωρείται από αυτό το πρόβλημα.
Την πόρτα της Δικαιοσύνης πέρασαν...



μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζων μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, Στάθης Μπετίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του μητροπολιτικού Δήμου, Γιώργος Αρμένης, Άκης Κοντονής και Άκης Λαδικός, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Δύναμη Αλλαγής για τη Ζάκυνθο που Αξίζουμε”, με επικεφαλής τον Πέτρο Στραβοπόδη, Μαρία Κλαυδιανού και Σπύρος Βούτος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Διονύσης Κυβετός, καθώς και ο γραμματέας του Επιμελητηρίου, Νίκος Κοντονής. Να σημειωθεί ότι το “παρών” έδωσε και ο κάτοικος των νέων Εργατικών Κατοικιών “Ζάκυνθος ΙΙΙ”, Διονύσης Μόρφης.
Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, η Εισαγγελέας υποσχέθηκε ότι σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, Διονύση Κομιώτη, καθώς και με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, Μπάμπη Μαυρία, από τους οποίους θα ζητήσει να δώσουν άμεσα λύση, ούτως ώστε να υδροδοτηθούν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις. Σε περίπτωση που δεν τα “βρουν” ούτε και με την παρουσία της Εισαγγελέως, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου, αφού ο συνδυασμός του κ. Μπετίνη έχει καταθέσει σχετική μήνυση.
Όπως γίνεται αντιληπτό, για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο του “διαιτητή” στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι εκλεγμένοι του Ζακυνθινού λαού είναι ακατάλληλοι, αν μη τί άλλο, για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ακτύπης και ο κ. Κομιώτης συνεργάστηκαν στις εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εκλεγεί πρόεδρος. Τώρα, όμως, φαίνεται ότι βρίσκονται σε κόντρα, την οποία... πληρώνουν οι πολίτες.
Δεν φτάνει το γεγονός πως ο κόσμος δεν έχει νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις του, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να προμηθεύεται το πολύτιμο αυτό αγαθό από τις ιδιωτικές υδροφόρες έναντι αδράς αμοιβής, η ΔΕΥΑΖ τολμά και στέλνει λογαριασμούς, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.
Εξαιρετικά “περίεργο” είναι και το γεγονός πως τα προβλήματα με την υδροδότηση αρχίζουν τον Μάϊο, όταν ξεκινά δηλαδή η τουριστική περίοδος.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες, όμως όλοι οι αγωγοί παραμένουν σάπιοι, με τους αιρετούς να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την αντικατάστασή τους. Φαίνεται ότι υπάρχουν χρήματα για μελέτες, όχι όμως και για έργα στο δίκτυο υδροδότησης!
Τα όσα παράξενα συμβαίνουν κατήγγειλαν, για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών, Νίκος Γεωργιτσόπουλος, καθώς και ο αντιπρόεδρος του κλάδου, Ανδρέας Κολλάρος, οι οποίοι μιλώντας στην “Ημέρα” σημείωσαν ότι η Νομαρχία, οι Δήμοι και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης, ενώ πρόσθεσαν πως στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο το ζήτημα του νερού ήταν δέκατο θέμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν είναι σε προτεραιότητα.
Ο κ. Γεωργιτσόπουλος, μάλιστα, επισήμανε ότι η Νομαρχία δεν κάλεσε τους υδραυλικούς στη συνεδρίαση, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί τη διαλογική συζήτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Παράλληλα, ο κ. Κολλάρος ανέφερε ότι η ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης, Διονύση Κομιώτη, περί οριστικής ένταξης στο πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ” της μελέτης αντικατάστασης του αγωγού από το Κερκιδάρι μέχρι την Μπόχαλη έγινε τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προκειμένου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης να πείσουν τον κόσμο ότι ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ισχύει.
Να προστεθεί, δε, ότι η παραπάνω μελέτη θα κοστίσει 260.000 ευρώ περίπου, ποσό που προστίθεται στα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια για τη σύνταξη μελετών, οι οποίες, εκ των πραγμάτων, δεν έχουν προσφέρει τίποτα.
http://www.imerazante.gr




Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails