Tι Παίζει με το Ερρίκος Ντυννάν και το Ιατρικό Αθηνών!

Tι συμβαίνει κ.Αβραμόπουλε με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυννάν και το Ιατρικό Αθηνών;

http://aegaio.blogspot.com/

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εκεί στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και τον ΙΑΤΡΙΚΟ όμιλο Αθηνών ,και λέμε περίεργα γιατί όλη αυτή η ιστορία κέντρισε το ενδιαφέρον του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φλωρίδη ο οποίος και κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας τον κ Αβραμόπουλο ώστε μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα του Βουλευτή.

Φυσικά καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα και μας αναγκάζει να φέρουμε στη δημοσιότητα στοιχεία της περίεργης αυτής υπόθεσης.............
Στις 21.1.2009 ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ Ιατρικό Όμιλο Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή τη συνεργασία τη λειτουργία και την εκμετάλλευση της Μαιευτικής –Γυναικολογικής κλινικής μέσα στο Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΝΑΝ αναλαμβάνει η θυγατρική του ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ η Μαιευτική –Γυναικολογική κλινική ΓΑΙΑ.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΝΑΝ η Μαιευτική μονάδα θα είναι δυναμικότητας 147 κλινών με μονάδα Εντατικής θεραπείας ενηλίκων 6 κλινών ,με μονάδα εντατικής θεραπείας Νεογνών 12 κλινών και με μονάδα νοσηλείας μιας ημέρας 25 κλινών.

Τον Ιούνιο του 2009 ανακοινώθηκε ότι η νέα κλινική ΓΑΙΑ θα στεγάζεται σε χώρους αποκλειστικής χρήσης του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΝΑΝ η δε έναρξη λειτουργίας της υπολογίστηκε να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2009.

Το εγχείρημα αυτό καταγγέλθηκε στον ημερήσιο τύπο χαρακτηρίσθηκε σκανδαλώδες και απορούμε για την μέχρι τώρα σιωπή του Υπουργού Υγείας Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχει μια σειρά γεγονότων καλυπτόμενα πίσω από αδιαφανείς διαδικασίες της αδειοδότησης ,της ανάμειξης υπαλλήλων και οργάνων της διοίκησης και της απόπειρας συγκάλυψης ευθυνών.

Τα γράφουμε αυτά διότι το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΝΑΝ είναι μη κερδοσκοπικού νοσηλευτικό ίδρυμα ανήκει στο ομώνυμο κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που επιδοτείται από το Κράτος.

Εποπτεύεται το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΝΑΝ από τον Υπουργό Υγείας και λειτουργεί με βάση τα Π.Δ 247/91 και 517/91 και σύμφωνα με τον Νόμο 2082/1992 αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται από το Νόμο αποφάσισε στην 172η συνεδρίαση το Δ.Σ να εγκρίνει ομόφωνα το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης με την εταιρεία ΓΑΙΑ και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο κ.Μαρτίνη Ανδρέα να υπογράψει το συμβολαιογραφικό έγγραφο με όρους.

Μετά από τα πολλά δημοσιεύματα το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ προσέβαλε την συμφωνία με το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ξεκίνησε μια έντονη προσπάθεια προσέγγισης Ιατρών Μαιευτήρων Γυναικολόγων ,νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από τα Μαιευτήρια στην Αθήνα ΙΑΣΩ-ΜΗΤΕΡΑ-ΛΗΤΩ.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Δ.Σ του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝΑ τρία τακτικά μέλη τα οποία διορίζονται απευθείας από τον Υπουργό Υγείας υπερψήφισαν μια μη σύννομη απόφαση στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους ,σημείο που πρέπει να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί.

Η επιχειρηματική και σύμπραξη μεταξύ Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και της εταιρείας ΓΑΙΑ πέρα από του ότι έγινε υπό συνθήκες πλήρες αδιαφάνειας ,ενόψει και του κοινωφελούς χαρακτήρα του ιδρύματος ,όπου αυτή απαγορεύεται από το άρθρο 9 του Π.Δ 198/2007 ,το οποίο επιτρέπει μόνο την ένταξη και λειτουργία σε ιδιωτικές κλινικές μιας η και περισσοτέρων εξειδικευμένων μονάδων παροχής εξειδικευμένων υγειονομικών υπηρεσιών διαγνωστικού χαρακτήρα που ανήκουν σε άλλα φυσικά η νομικά πρόσωπα.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ λειτουργεί σύμφωνα με το Π.Δ 517/91 με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή εντός αυτού η ένταξη και λειτουργία Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής που να ανήκει στην ΓΑΙΑ Α.Ε διότι αυτή αποτελεί νοσηλευτική μονάδα και όχι ειδική μονάδα όπως προβλέπει και ορίζει ο Νόμος.

Ελλόγως λοιπόν τίθεται το ερώτημα γιατί ψήφισαν τα διορισθέντα μέλη του Δ.Σ από τον Υπουργό Υγείας και δεν αντιτάχθηκαν στην παράβαση του Νόμου;

Το σίγουρο είναι από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα Μαιευτήρια ΙΑΣΩ-ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ ενημέρωσαν εγγράφως τον Υπουργό Υγείας ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του στο ζήτημα που προέκυψε.

Τι συμβαίνει όμως και ο Υπουργός Υγείας και δεν απαντάει στις αναφορές;

Τι ανάγκασε τα διορισθέντα από τον Υπουργό μέλη του Δ.Σ να ανακαλέσουν την απόφαση τους για συνεργασία με το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;

Τι ανακάλυψαν ξαφνικά τα διορισθέντα μέλη από τον Υπουργό Υγείας μετά από 6 ολόκληρους μήνες και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ανακάλεσαν την προηγούμενη απόφαση τους;

Είναι προφανές ότι το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ανακάλεσαν την απόφαση για τον συγκεκριμένο τρόπο (μέσω μίσθωσης) συνεργασίας και προωθούν άλλες μεθοδεύσεις για την επιτυχία της .Το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα στις αναφορές που επισημαίνονται τα προβλήματα και το μη νόμιμο των ενεργειών μας προβληματίζει με αποτέλεσμα να κάνουμε τη σημερινή ανάρτηση.

Κύριε Υπουργέ Υγείας τι συμβαίνει ;Δώστε κάποια απάντηση


Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails