To video της αρπαχτής, η σιωπή Νάκου και η κυβερνητική κάλυψη



H «Ζougla.gr» απευθύνθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών. Το ζήτημα που αφορά την ποινικά και διοικητικά κολάσιμη ενέργεια του Δημάρχου Ηγουμενίτσης, ο οποίος ζήτησε από εργαζόμενη να υπογράψει εικονική απόδειξη απολαβών εκβιάζοντάς την με την μονιμοποίησή της, και στη συνέχεια την απέλυσε, αποτελεί μείζον ζήτημα διαφθοράς, ώστε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος να το αγνοήσει.

Το γραφείο του Υπουργού παρέπεμψε στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Νάκου, καθ’ ύλην αρμοδίου όπως ισχυρίστηκαν. Το γραφείο του κ. Νάκου παρέπεμψε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Πανοζάχου. Τελικά ευόδωσε να βρεθεί στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο υπεύθυνος Τύπου της Περιφέρειας, όστις θα αναλάμβανε να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη για τα ποινικά, ηθικά και διοικητικά παραπτώματα του Δημάρχου.

Όχι, δεν είχαν πληροφορηθεί για το πρωτοσέλιδο της «Zougla.gr», που αναρτήθηκε στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας 17 Αυγούστου. Αντιθέτως, όπως διαβεβαίωσε το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις αποκαλύψεις της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας.

Μόλις προ δύο μηνών, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συμπέραινε -σύμφωνα με το επίσημο πόρισμά του- πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πρωταθλητής της διαφθοράς στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά των αρμοδίων παραγόντων, που διοικητικά θα πρέπει να ελέγχουν τον κάθε δήμαρχο και τον κάθε κοινοτάρχη για τις πράξεις του, επιβεβαίωσε πως η αναλγησία -αν όχι η συμπαιγνία- έχει "κτυπήσει κόκκινο".

Θράσος και αδιαφορία

Κατά τις 13:30 της Τρίτης 18 Αυγούστου, ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας ενημέρωνε την « Ζougla.gr» πως ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Πανοζάχος, άρτι αφιχθείς, πληροφορούμενος τις αποκαλύψεις της ηλεκτρονικής εφημερίδας για το καραμπινάτο κρούσμα διαφθοράς στον Δήμο Ηγουμενίτσης με την προσωπική εμπλοκή του Δημάρχου, δήλωσε το αφοπλιστικό: « Δεν υπάρχει έγγραφη καταγγελία». Πρόκειται για το γνωστό επιχείρημα, που οδηγεί αναπόφευκτα στο κουκούλωμα της υπόθεσης. Η «Zougla.gr» ζήτησε επίσημη τοποθέτηση της Περιφέρειας επί του ζητήματος. Έκτοτε η ηλεκτρονική εφημερίδα αναμένει στο ακουστικό της.

Παρακολουθήστε με προσοχή τα video της ντροπής. Τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι προφανή. Οι ανύπαρκτες επί της ουσίας αντιδράσεις των πολιτικών και κρατικών αρμοδίων παραγόντων οδηγούν, επίσης, στο προφανές συμπέρασμα: στην Δημόσια Διοίκηση υπάρχει αλληλλοκάλυψη, και μάλιστα σε όλες τις βαθμίδες.


Υπάλληλος καταγγέλλει εκβιασμό από το δήμαρχο

Η κυρία Χ. επί πέντε χρόνια εργαζόταν ως συμβασιούχος σε μια από τις υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πριν από ενάμιση χρόνο δέχτηκε πρόταση να εργαστεί επιπλέον σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα. Υπέγραψε και σύμβαση, η οποία επικυρώθηκε. Από τότε δεν πληρώθηκε για την εργασία της στον δήμο.

Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr, μετά από 18 μήνες, δέχτηκε από το δήμαρχο την πρόταση να υπογράψει ότι έλαβε λεφτά. Δείτε την καταγγελία.

συνεχεια εδω


Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails